Dansk iværksætter i Silicon Valley: “Mange af dem, der virkelig bygger fremtiden, er her”

Dansk iværksætter i Silicon Valley: “Mange af dem, der virkelig bygger fremtiden, er her”

Siden grundlæggelsen i 2015 har det danske IT-startup Netlify taget Silicon Valley med storm. Vi har mødt grundlæggeren Mathias Biilmann Christensen til en snak om at være iværksætter i tech-drømmernes mekka.

Siden grundlæggelsen i 2015 har det danske IT-startup Netlify taget Silicon Valley med storm. Vi har mødt grundlæggeren Mathias Biilmann Christensen til en snak om at være iværksætter i tech-drømmernes mekka.

Silicon Valley er efterhånden mange ting. Et symbol, et fænomen og en tv-serie. Men før alt andet er det et californisk IT-mikrokosmos for investorer, udviklere og iværksættere. Drømmedestinationen for ildsjæle med tårnhøje ambitioner.

“Det er et meget unikt økosystem, der er omkring at bygge store, ambitiøse projekter. Du kan gå ind på enhver café, og så sidder folk og taler om programmering, teknologi eller startups. Alle i byen er en del af det her økosystem,” fortæller Mathias Biilmann Christensen begejstret.

Sammen med gymnasievennen Christian Bach står Biilmann Christensen bag Silicon Valley-virksomheden Netlify – et værktøj, der gennem en mere effektiv internetarkitektur hjælper udviklere med at kode, bygge og integrere hjemmesideløsninger.

På trods af begge at være født og opvokset i Danmark, valgte stifterne alligevel at rykke pælene op og starte virksomheden op i den sydlige del af San Francisco Bay Area. Området flugtede nemlig med de ambitioner, de havde for Netlify.

Og siden de påbegyndte rejsen i 2015, er det kun gået én vej: opad.

“Vi var ved at løbe lidt tør for forskellige stemmer at lave, når folk spurgte efter vores account managers osv – vi var jo kun os to på det tidspunkt. Det var dér, det gik op for os, at nu skulle vi til at rejse nogle penge,” fortæller Mathias Biilmann Christensen med et smil.

Allerede året efter, i 2016, rejste de to danske iværksættere 2 millioner dollars (cirka 12,7 millioner kroner) i første investeringsrunde. Og det flotte resultat kan i høj grad tilskrives måden, man deler viden og erfaringer i Silicon Valley, mener grundlæggeren bag.

“I høj grad ved at bare at være i San Francisco-området og Silicon Valley fik vi kontakt til en del andre stiftere, der havde lavet lignende redskaber. Og efterhånden som vi talte med dem, ville de næsten alle sammen gerne være engleinvestorer,” siger Biilmann Christensen.

Et særligt økosystem

I dag har Netflify i alt rejst næsten 650 millioner kroner (cirka 102 million USD) og huser omkring 170 medarbejdere med store kunder som Nike, MailChimp og Twilio. Gymnasievennerne fra Aurehøj en bravende succes. Og en af grundene bag er ifølge stifterne selv den særlige kultur og startup-stemning, man finder i Silicon Valley.

“Det der er så specielt ved San Francisco er, at der er det her økosystem af stiftere og investorer, der har bygget IT-virksomheder lige siden IT-revolutionen startede, og som nu investerer pengene, de har tjent, tilbage ind i økosystemet sammen deres erfaring og know-how. Der er virkelig tradition for at skabe noget, og hjælpe de næste i rækken med at skabe noget endnu større,” fortæller Netlify-grundlæggeren.

Det er også en af grundene til, at investorer, kapitalfonde, programmører, udviklere og alskens IT-folk valfarter hertil. De vil være med til at forme morgendagens tech-landskab.

“Mange af dem, der virkelig bygger fremtiden, er her. Og er enormt tilgængelige her. Og så er der selvfølgelig en helt anderledes adgang til investeringskapital end nogen andre steder i verden,” fortsætter han.

Tænk stort, tænk større

En ting, der særligt adskiller sig fra Europa til USA, er mentaliteten. Optimismen og troen på, at et projekt kan blive det største i verden, hvis bare idéen er god nok.

“Du kan starte en virksomhed i Europa og så bygge den op til et vist niveau og så udvide til USA. Det er også en model, der har virket for mange. Men når du starter den i Silicon Valley, bliver virksomheden fra starten af gearet til et meget stort ambitionsniveau, fordi det er det niveau, hele området har. Og det var det, vi gerne ville.”

Og selvom Netlify-grundlæggeren ser en forandring i den europæiske investeringsmentalitet gennem de seneste år, er der stadig en verden til forskel.

“Europa er ved at flytte sig, men der er stadig en stor forskel. Investorerne i Silicon Valley er mindre optagede af profit på kort sigt, for det handler ikke om de næste 3-4 år. Kapitalen er langt mere risikovillig og man tænker i muligheder fremfor begrænsninger. Det handler i højere grad om, hvordan man bygger den næste Amazon, Apple eller Google,” fortæller han med ambition lysende ud af øjnene.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY