You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk sportstech har globalt førende virksomheder – og potentiale til mange flere

@sebastian
En række succesfulde virksomheder har allerede sat Danmark på sportstech-landkortet, og med et større sats på branchen ser fremtiden lys ud, vurderer DIF Innovation Lab.

De danske virksomheder Trackman og VEO har det til fælles, at de fokuserer på sport – og har formået at blive globale ledere indenfor deres felt.

Begge har en del år på bagen og er efterhånden veletablederede selskaber. Men de seneste år har de fået følgeskab af et væld af nye startup-kollegaer indenfor sportsteknologi.

“Da vi startede DIF Innovation Lab i 2017 var der stort set ingen, der havde hørt om begrebet sportstech. Det betyder ikke, at der ikke var virksomheder, der arbejdede med sport og teknologi, men jeg har gennem de seneste fem år oplevet en eksplosiv udvikling. Det gælder både de etablerede virksomheder som eksempelvis Select, der har grebet udviklingen med at bygge en chip ind i bolden. Men vi ser en endnu større vækst i antallet af startups, der udviklinger nye tech-løsninger til idrætten. Og med det er fulgt spirende investormiljøer,” siger Anne Metter Trier fra DIF Innovation Lab.

Oplevelsen i innovationslabbet bakkes op af en Iris-analyse, der viser massiv vækst i dansk sportstech. Og med en sportstech-branche, der er præget af mange små og nyetablerede virksomheder, tegner det godt for fremtiden.

En bred branche i en god position

Også internationalt er sportstech i buldrende vækst; her forventes en årlig vækst på 13 procent om året frem mod 2027, svarende til en samlet vækst på 33 milliarder dollars.

Bredden af branchen er tydelig i det danske økosystem, som allerede dækker over en bred vifte af løsninger som eksempelvis pulsure til løbere, undervandskameraer til svømmere, VR-briller til taktisk træning, administrationssystemer til klubber, fanplatforme og 3D printede såler til sportsfolk. En bredde der skaber værdi til både underleverandører og i særdeleshed i forhold til den etablerede sportsindustri, som gennem samarbejde med sportstech-virksomhederne får tilført innovation og udviklet nye kommercielle produkter.

Anne Mette Trier peger på, at den spirende succes skyldes, at Danmark har en række grundlæggende styrkepositioner, som giver branchen et godt afsæt for yderligere vækst.

“Vi er et lille land – men vi har allerede en stærk position på sportstech, og det skal vi udnytte til at få en endnu større bid af et internationalt marked i vækst. Indenfor sportstech ligger Danmark allerede i top 10 i Europa, og København ligger nummer 5 indenfor iværksætteri i sportstech. Det er et sindssygt stærkt udgangspunkt. Vi er godt organiseret i sportens verden med forbund og foreninger. Vi har gode forhold for iværksætteri, og så har vi en solid designtradition, som giver et godt afsæt for at udvikle succesfulde nye produkter,” siger hun.

DIF Innovation Lab er da også ved at forberede næste skridt: At etablere Nordens største innovationshub for sportstech, som kan positionere det danske økosystem yderligere på det internationale marked.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY