Dansk startup henter massiv investering: Kunstig intelligens skal frigøre lægers tid

Dansk startup henter massiv investering: Kunstig intelligens skal frigøre lægers tid

Folkene bag healthtech-startuppet Cerebriu.
Health tech-startuppet Cerebriu har rejst en stor millioninvestering fra bl.a. Danmarks- Eksport og Investeringsfond. Nu vil folkene bag skalere en sundhedsteknologi, der i sidste ende kan giver læger mere tid med patienterne.

Sundhedssektoren løber hurtigt i disse dage. Men mens manglen på personale stiger, står teknologien klar til at løse opgaver, der indtil nu har krævet menneskehænder.

I fremtiden vil en af løsningerne være fra det danske startup Cerebriu, der ved hjælp af kunstig intelligens vil effektivisere analyse af MR-scanningsbilleder af blandt andet hjernen. For virksomheden har netop rejst over 40 millioner kroner fra et investeringssyndikat med bl.a. Danmarks- Eksport og Investeringsfond.

“Vi vil skabe fremtidens udstyr. Udstyr, der er intelligent og kan komme ud i verden – vi skal være den foretrukne intelligente platformsleverandør for scannerne. Og så skal vi kunne endnu mere. Være endnu mere præcise og kunne håndtere endnu mere data,” fortæller Robert Lauritzen, CEO hos Cerebriu.

Investeringen skal bruges til at realisere fremtidsdrømmene, som for Robert Lauritzen og teamet i Cerebriu blandt andet handler om at udbrede løsningen til hele verden, så alle, uanset omstændigheder, kan få adgang til kvalitet i deres behandling.

Lavere behandlingstid

Cerebrius software fungerer som simplificering og automatisering af behandlingen af store mængder data, og ved hjælp af kunstig intelligens, frigør ressourcer fra radiografer og radiologer.

Patientens behandlingstid forkortes som resultat af softwarens evne til læse og analysere MR-resultaterne og understøtter derfor radiografens arbejde som en ultraintelligent assistent.

“Vi vil understøtte personalet i sundhedssektoren ved at udnytte lægerne og radiografernes kompetencer bedst, der hvor de ikke kan undværes og frigøre de opgaver, hvor arbejdsgangene kan automatiseres. For os i Cerebriu handler det om simplificering, præcision og forbedring – så vi imødekommer de problemer, vi ser i sundhedssektoren netop nu, med respekt for personalets kompetencer, ressourcer og tid,” fortæller Robert Lauritzen.

Healthtech en afgørende styrkeposition

Også i Danmarks Eksport- og Investeringsfond er man begejstrede for potentialet i Cerebrius løsning.

Og investeringen vil blot være en af mange, når healthtech skal styrkes som en afgørende dansk styrkeposition.

“Cerebriu er en virksomhed i hastig vækst med et revolutionerende produkt, der som resultat af innovation gør det muligt at skabe en radikal forbedring af behandling og diagnose for patienter verden over. Vi ser frem til at se, hvad Cerebriu vil levere som resultat af investeringen. Health tech er en afgørende styrkeposition for Danmark, og Cerebriu er et stærkt eksempel på en virksomhed, der med innovativ teknologi kan skabe samfundsafkast til Danmark og samtidigt imødekomme udfordringer i sundhedssektorer i hele verden,” fortæller Claudia Maria Colciago, Senior Investment Manager i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, og nyudpeget bestyrelsesmedlem i Cerebriu.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY