You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk startup sagde nej til kæmpe investering: Sigter mod mere organisk vækst

Holdet bag Healper, der netop har rejst en større investeringsrunde.
Det danske mental sundhedsstartup Healper har takket nej tak til store tilbud. I stedet har de valgt at rejse en mindre millioninvestering for at sætte kurs mod mere organisk vækst.
Det danske mental sundhedsstartup Healper har takket nej tak til store tilbud. I stedet har de valgt at rejse en mindre millioninvestering for at sætte kurs mod mere organisk vækst.

Danske Healper, en hurtigt voksende platform for psykologer, sagde nej til et investeringstilbud med en meget høj valuering. I stedet vil startuppet fokusere på organisk vækst med en netop overstået investeringsrunde på 3 millioner kroner, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Healper har specialiseret sig i at matche klienter med psykiske udfordringer med terapeuter. Platformen matcher klienterne baseret på personlige faktorer, og det øger chancen for en god kemi: Personer, der har fundet hjælp gennem Healpers system, forbliver næsten dobbelt så lang tid i terapi, og frafaldet efter første session er reduceret fra 30-50% til blot 12%.

Den succes håber folkene bag at kunne fortsætte med nytilført kapital.

“Vi er utroligt glade for endelig at kunne afsløre, at Healper har sikret ny finansiering fra investorer både i Danmark og internationalt. Dette er blevet muligt med fornyet støtte fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond samt et imponerende hold af investorer fra hele verden,” forklarer Andreas Aabo, CEO og medstifter af Healper.

Han fortsætter:

“Vi ser med stor spænding frem til den næste fase af vores rejse. Vi har sat os for at radikalt forbedre kvaliteten af psykologiske ydelser i forsikringsbranchen og iværksætte vores internationale udvidelse.”

Et presserende behov

Ud over at være en formidlingsplatform fungerer Healper også som et administrationsværktøj for terapeuter. En ”one-stop-shop”, der kan reducere tid brugt på administration og marketing.

På under to år har Healper matchet næsten 30.000 mennesker med psykiske
udfordringer. Det svarer til cirka 1,5% af alle danske unge, ifølge virksomheden.

“Det er en fantastisk bedrift, at vi nu har hjulpet over 1% af alle unge danskere, men denne milepæl bærer også en vis tyngde med sig. Det er en sørgelig indikation af tiden vi lever i, hvor behovet for psykologisk støtte er mere presserende end nogensinde. Vi føler os både privilegerede og beærede over det store ansvar, det indebærer at støtte mennesker i deres livs mest sårbare stunder,” forklarer Andreas Aabo.

Investering fra flere fronter

Netop den udvikling er også, hvad der har tiltrukket investorerne.

“Jeg har længe været på udkig efter den rette startup at investere i. Da jeg hørte et pitch fra Andreas, stifter og CEO af Healper, på Capino.dk, blev min interesse straks vakt. Jeg har personligt oplevet mentale udfordringer og forstår vigtigheden af at få hurtig og enkel adgang til professionel hjælp. En sådan støtte finder jeg, samt mange andre, utilstrækkelig i de nuværende løsninger, der primært er tilgængelige på markedet. Ved at investere i Healpers udvikling ønsker jeg over de kommende år at bidrage til at etablere en ny standard for, hvad man kan forvente, når der er behov for psykologisk støtte,” forklarer Jesper Madsen, der er ny engelinvestor i Healper.

Healpers investeringsrunde inkluderer et lån og equity-investering fra Danmarks
Eksport- og Investeringsfond (EIFO), den østrigske milliardfond Studen.Co, Mellemøstens venturefond
Sandstorm, samt en investering fra engelinvestor Jesper Madsen.

Healper omsætter i dag for ca. 1 million DKK om måneden og har en månedlig
vækstrate på cirka 20 procent, ifølge virksomheden selv.

FLERE FRA COMMUNITY