You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Dansk startup står bag app til ordblindhed: Nu lancerer de løsningen i USA

Holdet bag Lexsee.

Med kapital fra venturefonden Accelerace vil det danske startup Lexsee udbrede deres app-platform i det amerikanske skolesystem.

Med kapital fra venturefonden Accelerace vil det danske startup Lexsee udbrede deres app-platform i det amerikanske skolesystem.

Det danske startup Lexsee vil gøre adgangen til hjælp til ordblindhed lettere. Derfor har de udviklet en app-platform, der kan støtte ordblinde børns skolegang.

Appen indeholder bl.a. mikrolæringsøjeblikke, tale til tekst, tekst til tale, social læring, udtaleanalyse og feedback i realtid samt forståelsesforstærkere som kontekstuelle definitioner og resuméer.

Nu har folkene bag, Benjamin Keyser, Jonas Høyer og Keith Saft, rejst en investering fra venturefonden Accelerace til at udbrede deres løsning i det amerikanske skolesystem.

“Ordblindhed rammer 1 ud af 5 mennesker i verden, så det er et enormt antal mennesker, der har brug for hjælp, men som ofte ikke får tilstrækkelig hjælp, hvis de overhovedet får nogen. Dette vil give folk den bedste mulighed for endelig at blive komfortable med læsning, udtale og skrivning og dermed frigøre deres fulde potentiale,” fortæller Mads Løntoft, Venture Partner i Accelerace.

Med investeringen vil Lexsee bruge landingsbanen til at bygge en webapp og udgive et betalt produkt omkring 4. kvartal i år.

Lancerer i USA

Lexsee fokuserer på det amerikanske marked ved lanceringen og arbejder med nogle få skoler, lærere og elever for at teste og forfine produktet.

Det skal opmuntre lærerne til at hjælpe deres ordblinde elever uden at skulle hyre eksterne undervisere og give forældre og elever en meget tiltrængt “altid tilgængelig” ressource.

På den rejse har særligt Accelerace spillet en vigtig rolle, fortæller Benjamin Keyser, medstifter af Lexsee.

“Accelerace-programmet og -støtten har været afgørende for vores start og lancering. Videnoverførsel, netværk og mentorordninger er fortsat uvurderlige for vores vækst. På det personlige plan oplevede vi, at alle var hjælpsomme, støttende og oprigtigt interesserede i at se Lexsee få succes.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY