You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Danske iværksættere blev fremhævet af Obama: Nu lukker de populær app og skifter kurs

Foto: Christine Herbert

Kvinderne bag Blue Lobster har begæret appvirksomheden konkurs. Nu vil de i stedet lave en ny techløsning til registrering af landinger for fiskere i EU.

Kvinderne bag Blue Lobster har begæret appvirksomheden konkurs. Nu vil de i stedet lave en ny techløsning til registrering af landinger for fiskere i EU.

Iværksætterduoen Nima Tisdall og Christine Hebert tog verden med storm, da de for seks år siden lancerede Blue Lobster – en app, der skulle forbinde lokale fiskere med restauranter og forhandlere.

Virksomheden fik spalteplads i danske såvel som internationale medier og blev fremhævet af den forhenværende amerikanske præsident Barack Obama som pionerer, mens Nima Tisdall 2021 kom på Forbes’ ”30 under 30”-listen.

Nu er iværksættereventyret imidlertid fortid, oplyser Blue Lobster i en pressemeddelse. Af Statstidende.dk fremgår det, at virksomheden er under konkursbehandling på baggrund af en begæring den 8. maj.

“Efter fem år må vi erkende, at der ikke er nogen vej frem for et bæredygtigt marked for fisk og skaldyr på grund af manglen på fisk og den øgede afhængighed af vejret for små fartøjer,” skriver Nima Tisdall og Christine Hebert i et fælles Linkedin-opslag.

For få fisk

Årsagen til nedlukningen er, at der blev landet for få mængder fisk direkte til virksomheden. Det gennemsnitlige antal havdage faldt drastisk hos Blue Lobsters fiskere og det gjorde det svært at levere store mængder fisk med faste intervaller.

“I december tog vores sidste fuldtidsfisker i Øresund et job på land og fulgte dermed sine medfiskere, fordi der ikke længere er fisk nok til at opretholde en fuldtidsfisker. Tilstanden i Øresund er et tegn på en generel nedadgående tendens i fiskeindustrien. Både mængden af fisk, der landes, antallet af fiskedage, som fiskerne bruger på et år, og antallet af fiskefartøjer har været faldende,” skriver iværksætterne i opslaget.

Nima Tisdall trak sig tilbage fra selskabet sidste år og blev administrerende direktør for Nordic Makers, men står stadig som ejer af 38,32% af Blue Lobster, mens Christine Hebert ejer 61,68% og fungerer som administrerende direktør.

Danner nyt tech-startup

Nybruddet betyder dog ikke, at iværksætterne er færdige med fiskeri, teknologi og apps.

Nima Tisdall og Christine Herbert nemlig i samarbejde med Danmarks Fikserforening i færd med at udvikle og lancere appen SquidInk, der skal hjælpe alle fiskere med at registrere deres landinger elektronisk.

“Udvikleren, der byggede Blue Lobsters backend og lavede den indledende integration med Fiskeristyrelsens API, Sean Bendtsen Powell, vil også være en del af SquidInks grundlæggerteam sammen med mig og Nima,” siger Christine Herbet Fiskeritidende.

Fra januar i år blev det nemlig obligatorisk for alle fiskere i EU at registrere deres landinger elektronisk. Derfor håber man i SquidInk, at den nye app vil kunne skabe genklang på tværs af EU.

“Hvis der ikke kommer en fælles løsning, vil det betyde, at hvert enkelt af EU’s medlemslande bliver nødt til at finde eller udvikle en løsning, for at deres mindre fartøjer kan overholde EU’s regler. Der vil det klart være nemmere at udvikle én app fra starten, der kan fungere i alle lande. Og den app vil vi udvikle,” fortæller hun.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY