You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

To fra DeLight holdet

Danske opfindere kickstarter cykellygternes schweizerkniv

@rasmus

En hverdagsirritation blev startskuddet til den intelligente cykellygte, DeLight. De første tusind enheder er klar, og der er deadline for startuppets kickstarterkampagne om få dage. 

”Det må kunne gøres nemmere,” er en tanke, som sjældent bliver til andet.

Når Kim Jakobsens datter glemte at tænde sin lygte, tænkte han det samme, men gjorde ikke noget. Da hun kom hjem og fortalte, at cyklen var stjålet, var resultatet det samme. Men der skete noget, da de fandt den igen  hun havde nemlig bare glemt, hvor den var blevet parkeret.

Tanken blev til handling, og summen af handlingerne er i dag blevet til DeLight.

DeLight tænder og slukker automatisk ved hjælp af en lyssensor. Den blinker, når du bremser. En app husker brugeren på hvor cyklen er parkeret og mest imponerende så kan app’en hjælpe danskerne med at finde deres stjålne cykler ved hjælp af crowdsourcing – og vigtigst af alt så lyser den selvfølgelig.

Det er fire år siden at Kim Jakobsens tanke blev til en intelligent cykellygte, og i dag er der fire dag til startuppets Kickstartkampagne ender.

”Nogen går til badminton, vi går til cykellygtebygning”

Bag den intelligente cykellygte står et seks mand stort team, der i den fire år lange udviklingsfase har gjort deres hobby til et produkt.

”Vi er seks tidligere kollegaer, der igennem de seneste fire år har arbejdet sammen. Det startede ud som et hobbyprojekt. Nogen går til badminton, vi har gået til cykellygtebygning. Rejsen har været super spændende indtil videre, og vi har alle sammen tilegnet os nye evner undervejs,” fortæller Henrik Brodersen, Salgs- og Marketingansvarlig i DeLight.

Men det har også ”bare” været hårdt arbejde. Særligt når de fleste af medstifterne har fuldtidsjob ved siden af cykellygteeventyret.

”Der har været rimelig travlt undervejs. Når vi har fået fri fra arbejde, så har vi stemplet ind i DeLight. Vi har taget sene nætter og tidlige morgener i brug. Den har fået fuld pedal,” fortæller Henrik Brodersen og fortsætter:

”Teamets børn er med til at samle en del af lygterne herhjemme. Komponenterne køber vi fra hele verden, men vi installerer software og samler det hele herhjemme.”

Crowdfunding giver DeLight vigtig viden

Holdet bag DeLight har allerede de første tusind enheder klar. Det var altså ikke mangel på kapital, der drev dem på kickstarter. De valgte at lave en kampagne for at finde ud af, om efterspørgslen var til stede.

”Vi havde brug for at finde ud, af om markedet var interesseret. Var DeLight noget, som kunderne ville købe ind på,” siger Henrik Brodersen.

Læs om en anden stor dansk Kickstarter-succes her

Det kunne noget tyde på, for de har oversteget deres mål på 50.000 kroner med fire dage tilbage af kampagnen. Og den øgede opmærksomhed er den anden årsag til, at de har valgt at bruge crowdfunding.

”Vi kunne selv have begyndt at sælge, men det kræver kapital at få en marketingsmaskine op at køre. Kickstarter er en god måde at få eksponering på.”

 

Crowdsourcet cykeldetektiv

Sidste år blev der stjålet mere end 50.000 cykler i Danmark. DeLight vil hjælpe danskerne med at hjælpe hinanden til at bringe det tal ned.

Hvis en cykel med DeLight lygter monteret bliver stjålet, melder brugeren det via appen. Som de fleste nok kender det fra andre bluetooth-enheder, så har de en maksimal rækkevidde. Så hvad sker der så, når cykeltyven formentlig flytter cyklen længere end 50 meter væk fra gerningsstedet?

”Så begynder lygten at udsende et nødråb. Hvis en af vores andre brugere kører forbi i nærheden, opfanger deres app nødråbet og sender positionen videre til ejermanden. Det foregår alt sammen i baggrunden af appen.”

Men selvom det alt sammen lyder rigtig smart, og man lige nu kan anskaffe sig lygterne på Kickstarter for 250 kroner, så kan man ikke undgå at tænke: Har vi overhovedet brug for intelligente cykellygter og endnu en app på telefonen?

”Det mener jeg bestemt. Cykellygten har ikke undergået udvikling i de sidste årtier – vi vil bringe den ind i det 21. århundrede. Vi har lavet flere brugertest, og folk er glade for den. Vores backere kommer fra Kina, Norge, Japan, Sverige og en række andre lande. Vores lygte er unik og den første cykellygte, der har alle de funktionaliteter i samme pakke,” fortæller Henrik Brodersen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY