You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Debat: De maritime startups er underfinansieret

@Erik

Der var ét klart budskab til et event på årets TechBBQ, da fremtiden for de maritime startups blev diskuteret.

Der var ét klart budskab til et event på årets TechBBQ, da fremtiden for de maritime startups blev diskuteret.

Der er brug for både mere kapital og bedre samarbejde med de store corporates, hvis de maritime startups skal lykkes i fremtiden.

Det var det overordnede budskab fra et enigtdebatpanel, da årets TechBBQ dannede rammer om debatten A New Ecosystem is Rising: The Potential of Ocean Tech Startups

“Der skal gøres noget for at få den private sektor til at investere i dette område. Fra Norge ser vi en masse startups i dette blå rum, men generelt er denne industri meget underfinansieret,” lød det fra Christine Piten, der tidligere har stiftet startuppet Blue Ocean Robotics.

På trods af de mange trusler mod havene er verdensmål 14 og den såkalt ‘blå omstilling’ med at få mere bæredygtige og sunde verdenshave, mangler området stadig kapital, fortalte Christine Piten.

“SDG nr. 14 er det mest underfinansierede af alle verdensmål. Der er brug for mange flere milliarder euro om året frem til 2030. Men det betyder samtidig en stor mulighed for investorer.”

De etablerede virksomheder skal hjælpe 

Ifølge FN producerer havene 50% af verdens ilt, absorberer 25% af alle kuldioxidudledninger og fanger 90% af den ekstra varme, der genereres af disse udledninger, hvilket gør dem til ‘verdens lunger’, men også til verdens største kulstofdræn.

Men for at bevare de naturlige egenskaber, skal startups have bedre mulighed for at teste deres løsninger og samarbejde med de store etablerede virksomheder.

“Den maritime industri skal være mere åben over for nye løsninger og startups. Det kræver mange penge at gå ud og teste, og det har man ikke råd til som nystartet virksomhed. Branchen er stadig meget konventionel, og det gør det svært for startups at få en fod indenfor,” Maria Bakali, medstifter af Anemo Robotics.

Det udsagn var der enighed om i panelet. Særligt, hvis maritime startups skal have en chance for at skabe impact i fremtiden.

“Vi har brug for kvantitet, og med det kommer kvalitet, og det betyder impact i sidste ende,” sagde Morten Ugelvig Andersen, CEO i VentureCup.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY