You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Det uforløste potentiale i kvindelige founders er stadig enormt

@Redaktionen

Startupøkosystemet er en mandsdomineret sportsgren, men en række initiativer arbejder på at gøre det mere attraktivt for kvindelige stiftere at forløse det store potentiale, som lige nu går tabt.

Startupøkosystemet er en mandsdomineret sportsgren, men en række initiativer arbejder på at gøre det mere attraktivt for kvindelige stiftere at forløse det store potentiale, som lige nu går tabt.

This post is also available in: English

Økosystemet er blevet mere og mere bevidst om problemerne i de senere år: Langt de fleste er enige om, at det ikke skal være en drengeklub. Derfor har økosystemet også gjort betydelige fremskridt for at øge kønsdiversiteten og støtte kvindelige stiftere de seneste år.

Nye initiativer kommer hele tiden til med formål at øge adgangen til finansiering, mentorer og andre ressourcer for kvindeligt ledede startups og at skabe et mere inkluderende og støttende økosystem for kvindelige iværksættere.

Fordele for økosystemet

Selv om initiativer udelukkende for kvinder måske ikke lyder som den mest inkluderende vej, har de til formål at udjævne spillepladen for kvindelige iværksættere. Ved målrettet at give adgang til finansiering og ressourcer kan initiativerne være med til at afhjælpe den kønsmæssige ubalance, der i dag findes i startup-økosystemet – eksempelvis går kun en brøkdel af den risikovillige kapital til kvindelige founders.

Det styrker ikke kun de kvinde-ledede startups, men bidrager til at fremme et mere mangfoldigt og inkluderende startup-økosystem generelt. Ved at fremhæve kvindelige iværksætteres resultater og succeser kan initiativerne være med til at fremme en iværksætter- og innovationskultur, hvor også kvinder føler sig velkomne.

Generelt set er mangfoldigheden i det danske startup-økosystem ved at blive bedre, men der er stadig arbejde, som skal gøres. Og alle har interesse i den udvikling, for det er mange gange bevist, at mangfoldige teams i et mangfoldigt økosystem skaber et mere mangfoldigt udvalg af startups og teknologier.

Fullscreen Mode

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY