Digital bank henter endnu mere kapital til vækstrejsen

@Erik
Danske Kompasbank har hentet 63 mio. kroner i ny kapital til vækst af udlånsforretning. Kapitaludvidelsen bringer den samlede Serie B runde op på DKK 150 mio.

Det går fremad for den danske neo-bank, kompasbank, der netop har udvidet en allerede store serie B-runde med yderligere 63 millioner kroner.

Det bringer den samlede runde op på 150 millioner kroner.

Kapitalforhøjelsen, som er drevet af både nye og eksisterende investorer, styrker bankens muligheder for at fortsætte væksten i kerneforretningen og levere yderligere services samt platformsløsninger til SMV-segmentet i løbet af 2023.

“Små og mellemstore virksomheder over hele Europa efterspørger kontinuerligt en bank med hurtigere og mere fleksible finansieringsløsninger. Vi har stadig meget udvikling foran os, men vi får hver dag bekræftet fra vores erhvervskunder, at de har draget nytte af vores måde at drive bank på. Denne kapitalrunde giver os mulighed for at udbygge vores kunderelationer og udvide vores platform for at give kunderne endnu mindre friktion i deres relation med banken,” siger kompasbanks stifter og CEO, Michael Hurup Andersen, og fortsætter:

“Det er en meget anden hverdag, vores kunder møder end for blot få år siden. Der er makroøkonomiske og geopolitiske forhold, man som mindre lokal virksomhed pludselig skal forholde sig til. Der er ændrede forventninger til services og produkter. Der er konkurrence fra nye kanter, som man ikke tidligere havde stort behov for at imødegå. Alt dette ændrer sig med stigende hastighed, og banken bør ændre sig med disse forhold. Kapitaludvidelsen skal blandt andet – helt konkret – være med til at understøtte udviklingen af en række større projekter, der hjælper virksomhederne med at navigere i disse udfordringer.”

Stor efterspørgsel sidste år

Kompasbank har i hele 2022 haft store succes i SMV-segmentet. Det viser bl.a. udlånsporteføljen, der voksede 1.571 procent. fra DKK 48 mio. til DKK 802 mio. i 2022.

Den udvikling vækker glæder hos folkene bag, der samtidig ikke har intentioner om at sænke farten.

“Det er afgørende for vores succes, at vi fortsætter investeringerne i vores team og platform samt vedbliver med at allokere tid og ressourcer til at besøge vores kunder for at lytte og lære – så udviklingen af vores produkter og services matcher de behov og udfordringer, SMV’erne møder i deres hverdag,” siger Michael Hurup Andersen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY