You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Digitaliseringens store potentiale

@Redaktionen

Dette indhold er sponsoreret

De fleste er efterhånden klar over, at digitalisering og teknologi er medvirkende til at løfte vores hverdag, samfund og virksomheder til et nyt niveau. Digitaliseringen har senest vist sin vigtighed under coronakrisen, hvor det danske samfund inden for kort tid omstillede sig til en digital hverdag. Efter coronakrisen kan vi nu se fremad, så samfundet og virksomhederne fortsat kan få fornøjelsen af de mange fordele nye teknologier bærer med sig. Digitaliseringen giver flere muligheder og ny teknologi og data har stor effekt, både i det offentlige og i det private. Nu til dags findes der eksempelvis en ny metode til bøjler, kaldet Invisalign, som er en usynlig tandbøjle der fremstilles til dig, gennem en digital scanning af dit tandsæt. Nedenfor kan du læse endnu mere om, hvordan du kan få et professionelt smil med invisalign

Hvad er en Invisalign tandbøjle?

Invisalign er en bøjle, som stille og roligt skubber dine tænder ind på deres retmæssige plads. Invisalign fremstilles som et nemt alternativ til traditionelle tandskinner og er altså en usynlig tandbøjle, der let kan tages ud. Skinnen er produceret i et letvægtigt materiale, som kan tilpasses ethvert tandsæt. Det kan altså indstilles lige efter dine tænder, og dermed også mindske muligheden for at opleve smerter og gener, når du benytter dig af Invisalign. 

Kort og godt er brugen af Invisalign en kosmetisk tandregulering – det omtales faktisk som et teknologisk vidunder inden for tandregulering, der med, de føromtalte usynlige skinner og en skræddersyet behandlingsplan til ethvert tandsæt, retter tænderne på en forsigtig og effektiv måde ind i den ønskede position.

Årsager til at bruge Invisalign

Nogle oplever utilfredshed omkring deres tænder. Dette kan der være flere årsager til, men det skyldes som regel af man har skæve tænder, dybt bid, krydsbid, underbid, åbent bid, for tætsiddende tænder eller mellemrum mellem tænderne. Det hænder, at man får at vide af sin tandlæge, at dette ikke kan fikses, medmindre man får bøjle eller i større tilfælde gennemgår en kæbeoperation. Men Invisalign er en ny alternativ bøjle-metode, som du kan behandles med i et år, med adskillige kontroltjek undervejs, så det hele tiden sikres at behandlingen forløber gnidningsfrit. Bøjlen er behjælpelig med at rette tænder ud, så man aldrig igen skal skjule sit smil eller smile uden tænder. 

Selve behandlingen

Selve behandlingen med Invisalign starter hos din egen tandlægeklinik – såfremt de altså udbyder tandregulering med Invisalign. Her italesættes dine forventninger til resultatet og der udføres en scanning af dine tænder, for bedst mulig at kunne fremstille en serie af Invisalign-skinner, der passer til dit tandsæt. På den måde får du et indblik i behandlingens omfang, varighed og slutresultat. Når skinnerne er fremstillet, udleveres de til dig, og herefter foregår størstedelen af behandlingen hjemme hos dig selv. Skinnerne skal bruges 20-22 timer i døgnet, og omtrent hver eller hveranden uge udskiftes dine skinner med det næste sæt skinner i serien. Hver skinne er altså med til at rette tænderne en smule, indtil de opnår den ønskede position. Behandlingens varighed varierer alt efter hvert enkelt person, og det kan vare fra 6 til 18 måneder. Undervejs i forløbet foretages der kontroltjek hos din tandlægeklinik, så det hele tiden sikres at behandlingen forløber, som den skal. 

Data og ny teknologi har stort potentiale

Udover en digital fremstillet tandbøjle har brugen af data og ny teknologi kæmpe store potentialer, som vi skal gribe. Virksomheder i alle brancher skal blive verdensmestre i at drage nytte af de teknologiske muligheder for optimering af eksisterende forretning og nytænkning af ny. Alle virksomheder, uanset størrelse, bør tænke over, hvordan de tager ny teknologi i brug, og begynder at bruge data på nye måder for at øge konkurrenceevnen og for at deres forretningsværdi. En stærk digital branche spiller en væsentlig rolle for at sikre en stærk digital omstilling af et samlet dansk erhvervsliv. Alle ved, at den digitale udvikling har stor indflydelse på arbejdslivet. Virksomhederne bliver digitale, både i produktudvikling, produktion, arbejdsgange og i selve kontakten til omverdenen. Det kalder på nye kompetencer, både for alle medarbejderne i de danske virksomheder, men også på uddannelserne, fra folkeskoler til ungdomsuddannelser, på professionshøjskoler og på universiteterne. Fremtidens medarbejdere bør i langt højere grad besidde digitale kompetencer.

Bagsiden af den digitale hverdag

Mange af os har for alvor fået øjnene op for digitaliseringens muligheder under coronakrisen, men denne verdensomspændende pandemi har også lært os, at ikke alt behøver at være digitalt. De fleste af os har brug for det fysiske samvær, både i privatlivet, men også gennem et kollegaskab på arbejdspladsen eller en studiegruppe på uddannelserne. De fleste foretrækker at samarbejde ansigt til ansigt og skabe værdi sammen – men ikke altid bag hver sin ende af en skærm. Digitaliseringen skal derfor foregå balanceret, hvor den giver værdi for samfundet og for virksomhederne. 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY