E.ON vil have opladning af elbiler med på den deleøkonomiske bølge

@sebastian

E.ON Danmark tester i øjeblikket et pilotprojekt, der på sigt kan betyde, at man gennem virksomhedens netværk kan købe en opladning til sin elbil hos andre privatpersoner.

I Danmark er netværket af opladere til el-biler efterhånden så solidt udbygget, at man ikke behøver at gå i panik ba Tesla-rattet, så snart man begiver sig mod provinsen.

Hvis pilotprojektet Crowd Charging, som energiselskabet E.ON tester i denne måde, bliver en succes, kan antallet af ladepunkter dog hurtigt vokse betydeligt. Projektet afprøver nemlig muligheden for at inkludere private ladebokse i energiselskabets offentlige ladenetværk.

”Sidste år overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer. Det var en vigtig milepæl. For at fortsætte den udvikling er der dog brug for at nytænke måden, hvorpå vi oplader elbiler. Vi tror i den grad på, at deleøkonomi også kommer til at spille en stor rolle i fremtidens transport. Det tager vi konsekvensen af og sparker derfor dette pilotprojekt i gang,” siger Tore Harritshøj, administrerende direktør i E.ON Danmark og nordisk chef for e-Mobility i en pressemeddelse og pointerer, at Crowd Charging har potentialet til radikalt at forbedre mulighederne for elbilopladning i hele Norden.

Danske elbilister kan i dag gøre brug af mere end 2.030 offentlige ladepunkter i hele landet. E.ON har mere end 1.300 af dem i sit offentlige netværk i Danmark, og hvis pilotprojektet går efter planen, vil E.ON kunne fordoble antallet af lademuligheder for elbilister.

100 deltagere er blevet udvalgt til pilotprojektet, som kører til og med 30. januar 2018, hvor E.ON-kunder kan oplade på de private ladebokse til samme pris som i E.ONs offentlige ladenetværk. Projektdeltagerne, som ligger ladestation til, betaler det samme, som de er vant til for en opladning, og bliver godtgjort for beløbet fra alle ”gæsteopladningerne”.

Fakta: Crowd Charging

  • Crowd Charging-projektet løber i fire uger fra 2. januar frem til og med 30. januar 2018
    Projektet udføres i samarbejde med Danmarks Tekniske Universitet
  • Man kan finde alle de private ladebokse ved at hente E.ONs app, ’E.ON Drive’, i App Store eller Google Play. Her fremgår ladeboksene som en del af E.ONs offentlige ladenetværk.
  • Man skal være kunde hos E.ON for at kunne benytte de private ladebokse i forsøgsperioden.
  • Man betaler samme pris, når man oplader på de private ladebokse, som man gør i E.ONs offentlige ladenetværk.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY