You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

WriteReader

Edtech-projekt får 10 millioner til at hjælpe børn med læse- og skrivevanskeligheder

Det danske edtech-startup WriteReader har sammen med to universiteter fået 10,5 millioner kroner til at udvikle teknologi der kan gøre elever bedre til at læse og skrive.

Når 9. klasse afsluttes læser og skriver 15 procent af alle elever for dårligt til at starte på en ungdomsuddannelse. Det har omkostninger for den enkelte og det anslås at koste samfundet 40 milliarder kroner i tabt produktivitet hvert år.

Derfor har edtech startuppet WriteReader sammen med Danmarks Insitutet for Pædagogik og Uddannelsen (DPU) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) fået 10,5 millioner kroner fra Innovationsfonden til at realisere en fælles mission om at afhjælpe problemet på en mere effektiv, meningsfuld og motiverende måde.

Kunstig intelligens skal spotte vanskeligheder tidligere

WriteReader har de sidste fem år udviklet digitale læringsværktøjer til indskolingen, og deres skriveværktøj ”Skriv og læs” er i dag tilgængeligt på 3 ud af 4 skoler i landet. Med det nye projekt vil de med teknologi tidligt spore læse- og skriveudvikling, spotte udfordringer som ordblindhed og hjælpe lærerne med at give eleverne støtte.

Eleverne skal som noget nyt ikke kun spores på baggrund af tests, men med afsæt i elevernes daglige skriveaktiviteter i WriteReaders værktøjer. Elevernes tidlige skriveforsøg indeholder nemlig store mængder værdifulde data, som ved hjælp af kunstig intelligens kan give et mere nuanceret og præcist billede af den enkelte elevs skriftsprogsudvikling

”Fra et videnskabeligt perspektiv giver projektet en ny og dybere indsigt i helt små elevers skriftsproglige udvikling. Læringsmæssigt vil lærerne få et redskab, som kan støtte deres elever i lige netop de udfordringer, de står med,” siger Jeppe Bundsgaard, professor i fagdidaktik og it ved DPU.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY