Emplate får millioninvestering til vækst fra Bestseller-ejer

Emplate får millioninvestering til vækst fra Bestseller-ejer

Hypezone, der er en del af Heartland-koncernen, investerer millionbeløb i det Aarhus-baserede startup Emplate og deres digitale løsning til shoppingcentre.

Hypezone, der er en del af Heartland-koncernen, investerer millionbeløb i det Aarhus-baserede startup Emplate og deres digitale løsning til shoppingcentre.

Størstedelen af danske shoppingcentre og en række udenlandske centre bruger allerede Emplates tech-løsning, når de skal kommunikeres med og markedsføres overfor kunderne i centret.

Siden det unge startup fik de første kunder ombord på sin såkaldte “Mall Engagement Platform”, er det gået stærkt med væksten. Og med en frisk millioninvestering fra Hypezone, der er en del af Hypeland-koncernen som er ejet af Bestseller-stifter Anders Holch Poulsen, er vejen nu også banet for international vækst.

”Vi er meget ydmyge over det engagement og den tillid, som vi er blevet vist, og glæder os meget til de kommende år,” siger Simon Staack Jørgensen, direktør og medstifter af Emplate.

Siden 2017 har virksomheden tredoblet omsætningen, og det er netop en af grundene til, at Heartland har investeret i selskabet.

“Vi er imponerede over, hvad teamet i Emplate har opnået med egne ressourcer. Vi ønsker at investere i virksomheder, der kan indtage en førende rolle i deres felt, og vi har store forventninger til hvad Emplate kan opnå indenfor digitalisering af shoppingcentre,” siger Lise Kaae, direktør i Heartland.

Fra studieprojekt til international virksomhed

Emplate blev sitftet i af fem kammerater i 2014 og startede egentlig som et studieprojekt på Aarhus Universitet.

I 2017 blev virksomheden nomineret til “Entrepreneur of the Year i 2017” af Ernest og Young, i 2018 blev virksomheden “Årets Guldæg”, og undervejs er shoppingcentre fra ‘Broen’ i Esbjerg over ‘Storcenter Nord’ i Aarhus til ‘Waves’ i Greve kommet med som kunder.

Læs også: Emplate løb med årets Guldæg

I dag har Emplate 70 procent af danske storcentre som kunder, og virksomheden er allerede i fuld gang med at ansætte nye talenter, som skal væksten internationalt.

Alligevel ser virksomheden stadig tilbage på de tidlige år som aktiv i iværksættermiljøet omkring Aarhus Universitet som afgørende for rejsen.

“Jeg synes, at det er flot, at Aarhus Universitet kan skabe rammerne for at studerende, ligesom vi var, kan få muligheden for at efterprøve idéer i erhvervslivet. De har naturligvis en aktie i, at vi står her i dag,” siger Simon Staack Jørgensen.

Sådan så det ud, da startuppet Emplate blevet ‘Årets Guldæg’ i 2018. Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen nu bakker op om Guldæg-forudsigelsen med en millioninvestering gennem sit selskab Hypezone.