For første gang i Guldæg-konkurrencens seksårige historie blev den afholdt på DTU Skylab. Her pitchede de tre startupkombattanter Emplate, WelcomeBob og OSAA for en jury bestående af Lars Seier (Seier Capital), Morten Wagner (Freeway), Sussi Bianco (WeLoveStartups), Morten Strunge (Mofibo) og Anette Nørgaard (Microsoft).
”Vinderen af årets Guldæg har evnen til at skalere deres produkt, fordi de har en stædighed og kærlighed for produktet, der gør dem villige til at fejle og prøve en masse ting af. De har en enorm viden om det marked, de angriber og så har de værdierne på plads. Dine værdier skaber dit DNA og sidste ende det narrativ, der skal bringe dig frem i verden. Kender du ikke dine værdier, så risikerer du at andre fortæller din historie,” sagde Lars Seier fra scenen, før vinderen blev udråbt af Anette Nørgaard fra Microsoft.
Vinderen blev det unge startup Emplate, der hjælper shopping centre med at skabe relevant kommunikation med deres kunder. Startuppet fik deres første kunde i oktober i 2016 og i dag har aftaler med 25 procent af det danske marked.
Mod nye markeder
Emplates app-løsning er en kommunikationsplatform, der supplerer centrenes eksisterende apps. Med Emplate kan shopping centre monitorere deres kommunikation med butikker i centeret og styre markedsføringskampagner til brugerne af deres respektive apps. Ifølge co-founder i Emplate, Simon Staack, så er shopping centre – ikke bare i Danmark men i hele verden – i dag er udfordret af en stigende e-handel.
”Shopping centrene arbejder langt fra ligesom retail-kæder, hvilket gør det yderst besværligt for dem, at benytte eksisterende systemer fordi de simpelthen ikke opfylder deres behov. Der er i dag en masse manuelt arbejde forbundet med marketing i shopping centrene, hvor de besøger de fysiske butikker for at samle kampagnemateriale til deres digitale brugerflade, foretager en masse telefonopkald og udveksling af mails,” siger Simon Staack.
Som næste skridt i rejsen skal startuppet på udlandseventyr og pilen pejer mod nye projekter i Tyskland og Rumænien.
”Danmark et lille marked, når det kommer til shopping centre, og da vi hurtigt er kommet i gang med en stor del af de danske centre, blev det klart, at vi enten skulle vælge at kigge i at udvide til nye vertikaler eller udenlandske markeder. Her valgte vi altså at kigge udenlandsk for at kunne holde på niche som shopping centrene nu engang er,” siger Simon Staack.
I Bukarest bor der 5,5 millioner mennesker og der er 25 centre i byen, hvor butikstrøg nærmest ikke er eksisterende. Kigger man længere ude i fremtiden og på andre interessante markeder for Emplate så er en by som Sao Paolo, hvor der er mere end 230 centre, et ideelt marked.
En stigning på 8700 procent
De næste skridt for Emplate bliver at teste deres løsning af i udlandet. For at det skal blive en succes, skal de lære mere om de helt store centerorganisationer og lære om forbrugeradfærden i andre lande.
”Vi skal også finpudse vores partnerskabsstruktur og gøre vores salgsorgan mere skalerbart end det er i dag. Vi har nogle kvalificerede bud på, hvordan vi kommer til at løse disse udfordringer. Den næste tid skal vi træde ud af strategi-boksen for at flytte fokus på eksekveringen igen,” siger Simon Staack.
Men startuppet har en god historik og har været i stand til at vise deres værdi igennem deres imponerende konverteringsrater og snart tager de også skridtet over på en ny platform.
”Vores løsning øger centrenes livstidsværdig af deres marketingsaktiviteter på eksempelvis Facebook med op til 8700 procent målt på interaktioner. Med de produktudvidelser vi kommer med til centrenes hjemmesider om blot et par måneder, kommer vi til at skabe de samme relevante brugeroplevelser, som vi får god feedback på fra brugerne selv. Det betyder, at vi kommer til at have berøringsfalde med 250.000 danskere hver måned,” siger Simon Staack.
Perfekt timing
Emplate glæder sig til at skulle til Tel-Aviv og afsøge mulighederne på det israelske marked. Startuppet er i færd med at rejse en seed-runde og de håber på at få muligheden for at mødes med en række investorer.
”Det er ikke nogen hemmelighed at timingen i forhold til at vinde guldæg prisen ikke kunne have været meget bedre. Vi har boostrappet max til der, hvor vi står pt. lige om lidt går vi i marken for at rejse vores første investeringsrunde og med den interesse vi møder er jeg sikker på vi sagtens kunne finde pengene her i landet, men vi har ikke travlt. Derfor holder vi nu is i maven og ser frem til også at mødes med investorer i Israel for, at opleve hvordan de ser på en case som vores,” siger Simon Staack.