Jan F. Andersen er administrerende direktør ved NPinvestor

Erik Damgaards fintech-firma jagter millioner på vækstbørs

@rasmus

NPinvestor er blevet børsnoteret på vækstbørsen, First North. Børsnoteringen forventes at indbringe et tocifret millionbeløb, der skal bruges til at skalere fintech-firmaets algoritme-trading til resten af de nordiske lande samt at opfylde kapitalkrav.

NPinvestor blev etableret i 1996 under navnet Netposten.dk. Fintech virksomhedens første initiativ var at vise realtidskurser fra Københavns Fondsbørs på deres site.

21 år senere sidder de nu i Copenhagen Fintechs Lab og forfiner deres handelsplatform, Straticator, der er  udviklet af Erik Damgaard, som før børsnoteringen også var den største investor i virksomheden.

Virksomheden er gået på vækstbørsen, First North, for at rejse kapital til en nordisk skalering og for at opfylde kravene for at kunne agere som fondsmæglerselskab.

Udbuddet af aktier begyndte i mandags, og hvis virksomhedens ambitioner går hjem, kommer emissionen til at indbringe mellem 14 og 23 millioner kroner. Hvis toppen af det mål nås, vil fintech-virksomheden runde en værdiansættelse på 118 millioner kroner.

Udover en svimlende værdiansættelse skal aktiesatsningen gøre det muligt for virksomheden at få tilladelse til at drive et fondsmæglerselskab, så de kan sælge og købe aktier på klienters veje. Der er indtil videre en betinget godkendelse fra Finanstilsynet på plads, og det er ifølge administrerende direktør Jan F. Andersen et vigtigt skridt på vejen.

”Vi har hele tiden sigtet imod at blive en komplet udbyder. Det er det, vi bliver nu, så vi ikke bare laver leads til eksterne partnere, der kan stå for den faktiske aktiehandel,” siger Jan F. Andersen.

Svensk aktionærunderskov i sigte

Udover at opfylde kapitalkrav skal investeringerne bruges på at udbrede algoritmehandlen til resten af norden. Det svenske marked trækker i direktøren, der ser potentielle synergieffekter ved valget af vækstbørsen Firsth North.

”Valget af First North giver også god mening med henblik på Sverige. Vores potentielle kunder kommer også på børsen. Aktionærerne kan ende med at blive kunder og vice versa. Vi har på nuværende tidspunkt haft en række møder med interessenter i den svenske investeringsindustri,” siger Jan F. Andersen.

Den svenske aktiesparekonto har skabt et stort marked for private, der vil investere opsparingen.

”Der er en kæmpe underskov af private investorer, og kan vi bare tiltrække en lille del af dem, er vi i gang. Vi kommer med nogle nye værktøjer, der gør det muligt for private investorer at få et afkast. Der er ingen lokale aktører her i norden, der har copy-trading,” siger Jan F. Andersen.

”Vi sætter strøm til investeringsprocessen”

Der er en række udbydere af digital aktiehandel i den nordiske region, men copy-trading funktionen står NPinvestor alene med.

”Copy-trading kan for eksempel bruges til opsparing i en familie, hvor far sidder og handler, men børnene ikke har interessen. De kan følge hans investeringer ved at gøre ham til copy-trade master. Det samme uden for lukkede grupper, der kan man følge en investor, der klarer sig godt. Det er en form for p2p-trading, hvor copy-trade masteren får et fee mod at andre får lov at følge ham,” siger Jan F. Andersen.

Han ser en masse grupper på sociale medier, hvor der diskuteres trading, men sjældent bliver handlet.

”Vi sætter strøm til investeringsprocessen. Den bliver fuldautomatiseret og transparent. Der er en masse investeringsgrupper på facebook, hvor der bliver udvekslet information, men sjældent handlet. Det vil vi lave om på,” siger Jan F. Andersen.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY