Isabella Agdestein, co-founder og CEO i FocalX

FocalX vil sikre objektive bilinspektioner med kunstig intelligens

SaaS-virksomheden FocalX vil gøre op med manuelle inspektioner, når biler skal gennemgås for skader i forbindelse med eksempelvis leasing eller leje. I stedet skal en AI gennemgå bilen for fejl, og til det formål har startuppet fået mere end 500.000 kroner i soft funding i løbet af 1,5 måneder. 

SaaS-virksomheden FocalX vil gøre op med manuelle inspektioner, når biler skal gennemgås for skader i forbindelse med eksempelvis leasing eller leje. I stedet skal en AI gennemgå bilen for fejl, og til det formål har startuppet fået mere end 500.000 kroner i soft funding i løbet af 1,5 måneder. 

Biler der skal udlejes, leases eller videresælges skal typisk igennem en inspektion, før den næste ejer kan sætte sig ind i den og køre afsted. Men ifølge SaaS-virksomheden FocalX er manuelle inspektioner ressourcekrævende, fejlbehæftede og ikke standardiserede. Den manglende standard kan i værste fald føre til ringe tillid mellem kunden og den inspektionsansvarlige, da der ikke er en objektiv aktør i processen.

“Det skal være nemt og sikkert at benytte sig af en delt, lejet eller leaset bil. I dag er manglende tillid, transparens og standardisering en stor udfordring i forbindelse bilinspektion, og det går både ud for forbrugerne og virksomhederne der tilbyder delebils- udlejning eller leasingtjenester. FocalX er en oplagt løsning på dette problem,” siger Isabella Agdestein, co-founder og CEO i FocalX. 

Derfor har AI-startuppet FocalX introduceret kunstig intelligens i inspektionsprocessen via en SaaS B2B-løsning. AI’en skal altså være den objektive aktør, som branchen ifølge FocalX har manglet.

AI analyserer video

FocalX’s løsning instruerer brugeren i at optage en 360 graders video af bilen. Herefter genererer FocalX’s system en komplet skadesrapport af bilen, hvor alle skader bliver dokumenteret i detaljer. Løsningen kan samtidig kende forskel på gamle og nye skader, så ansvaret for den enkelte skade placeres det rigtige sted.

AI kommer til at disrupte alle industrier. Det gælder også bilinspektion der berører udlejning, leasing, deling forsikring og videresalg af biler. FocalX vil lede den disruption,” siger Isabella Agdestein. 

FocalX’s løsning er 83 procent hurtigere end en traditionel inspektion udført af et menneske.

Støtte fra tre fonder

I løbet af den seneste 1,5 måned har FocalX hentet mere end en halv million kroner i soft funding hjem. Soft funding er funding, hvor der ikke er et direkte krav om, at investeringen skal give afkast.

Investeringerne fra Innovationsfonden, Fonden for Entreprenørskab og Otto Bruuns Fond gør det muligt for AI-startuppet at fortsætte udviklingen af deres inspektionsløsning og udbrede løsningen.

“Den fantastiske støtte vi har fået fra Innovationsfonden, Fonden for Entreprenørskab og Otto Bruuns Fond har bidraget til at FocalX kan leve op til de første kunders forventninger til produktet, ved at lade os perfektionere de underliggende machine learning-modeller. FocalX er nu klar til erhverve flere kunder samt finde investorer, som vil være med til at ændre bilinspektion for altid,” siger Isabella Agdestein.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY