Første år som børsnoteret – Conferize næsten dobler underskud

@jakob

Ti måneder efter deres børsnotering offentliggør Conferize deres årsregnskab for 2017, der byder på et underskud, der er næsten dobbelt så stort som året før. Men virksomheden vækster og forventer at vende underskuddet inden for to år.

Det er en naturlov i økosystemet, at startups skal bruge flere penge end de tjener på deres slutbrugere. Den devise følger Conferize også. I går præsenterede den sociale event-platform et underskud for 2017 på 5,248 millioner kroner. Det er næsten det dobbelte af årsresultatet for 2016 på 2,941 millioner kroner.

Dyk ned i årsrapporten her.

Men Conferize leverer som planlagt. Platformen vækster i antal brugere på platformen og ved udgangen af 2017 talte platformen 4.300 brugere – hvilket er en forøgelse på 105 procent fra året før. Det meldte Conferize ud december sidste år.

Conferize 2.0

Det er ikke hensigten, at brugerne skal betale på nuværende tidspunkt og omsætningen for 2017 udgør da også kun 9.000 danske kroner. Men det er stadig planen, at Conferize lancerer deres nye produkt, Conferize EMS V2, i løbet 2018, som det også blev bebudet inden tech-virksomhedens børsnotering i juni sidste år.

“V2 er det produkt, vi altid har ønsket at skabe, men vi har aldrig haft ressourcerne til at bygge det før. Vi ønsker at revitalisere branchen ved at tilbyde bedre værktøjer for at gøre events engagerende og inkluderende,” sagde Martin Ferro-Thomsen i et nyhedsbrev fra Conferize i fjerde kvartal sidste år. I går udtalte han til mediet IT Watch.

”Vi har i dag ingen indtjening, men vi tror, at der er rigtigt gode penge i at tjene penge på, at eventarrangørerne kan tjene penge til sig selv. Vores model er, at vi vil være verdens største. Vi vil have vækst og have kunderne ind. De, der har events, skal opleve, at vi tilbyder fantastisk software, som bliver opgraderet i år. Når en arrangør inviterer 100 til et event, får vi 100 signups. De eksisterende udbydere laver en stor forretning på at lægge et beløb ovenpå overfor billetkøberen.”

Conferize blev sidste år noteret på Nasdaq First North Copenhagen i juni 2017. Det samlede provenu fra noteringen udgjorde 28,8 millioner kroner med støtte fra mere end 1.100 aktionærer. Ved indgangen til 2018 havde Conferize mere end 1.900 aktionærer i ind- og udland.

2017 var generelt et begivenhedsrigt år for Conferize og stifter Martin Ferro-Thomsen. I marts fik event-platformen en investering på 16,2 millioner kroner fra Allan Søgaard Larsen, medejer af Falck og tidligere koncernchef i samme virksomhed, og tidligere Oticon-direktør Lars Kolind. Der blev ved den lejlighed også rokeret på bestyrelsespladserne og Allan Søgaard Larsen satte sig som formand for bestyrelsen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY