You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Fra græs til guld: Greenkeeper-startup begejstrer i Løvens Hule

@Erik

Drømmen om den perfekte, grønne baghave kan være svær at opnå her i Norden. Men måske er der hjælp forude. For startuppet DM Greenkeeping, der tilbyder abonnementsbaseret pleje-service af plænen, har netop hentet en større million investering i Løvens Hule.

For tre år siden etablerede de to greenkeepere, Michael Jepsen og Danny Skytte, sammen med en rådgiver fra finanssektoren et græsplejekoncept, hvor privatkunder kan abonnere på en grøn og sund græsplæne året rundt. Gennem typisk 2-3 besøg hvert år tilføres plænen en optimal og miljøskånsom blanding af næringsstoffer, der efter få måneder får græsset til at gro, og ukrudtet til at forsvinde.

I i 2020 abonnerede 2.400 kunder på servicen, men det tal steg til 8.300 i løbet af 2021. Og den massive vækst er en af grundene til, at DM Greenkeeping kunne få både Jan Dal Lehrmann og Jesper Buch med ombord 2x 1,2 mio. kroner for i alt 20 procent af virksomheden.

“Vi har formået at ramme et tilsyneladende umætteligt behov for græspleje i haverne, og man skulle næsten tro, at en grøn og sund græsplæne er blevet et lige så stort statussymbol som at have et flot hus og en flot bil. Med Jan Dal Lehrmann og Jesper Buch ombord har vi nu både kapital og viden til at videreudvikle virksomheden og se på en mulig international ekspansion. Planen er i første omgang at blive landets største aktør på området, siger Michael Jepsen, medstifter af DM Greenkeeping, der også har Vicki Skovgaard Skytte og Danny Skytte med i ejerkredsen.

Franchise-konceptet vækkede løvernes appetit

Samtidig har væksten skabt en unik mulighed for andre, der gerne vil springe ud som selvstændige. Det skyldes, at DM Greenkeeping er tænkt som et franchisekoncept, hvor hver aftagere får tildelt et område rundt om i landet. Virksomheden er derfor på kort tid blevet landsdækkende, og i alt otte franchisetagere har sagt deres jobs op for at gå fuldtid hos DM Greenkeeping. På den måde er én iværksættervirksomhed efterfølgende blevet til syv nye iværksættere med i alt 50 tilknyttede græsspecialister.

Og det koncept kombineret med en imponerende vækstkurve begejstrer de nye investorer.

“Gennem de seneste årtier har forskellige rum i hjemmet været i fokus. Vi er gået fra køkkenet til badeværelset og videre til soveværelset. Nu er vi, godt hjulpet af Covid –19, nået til haven. Jeg tror, at haven gennem det her årti vil blive stedet, hvor danskerne vil investere stadigt mere. DM Greenkeepings potentiale er allerede vildt stort, men jeg er sikker på, det kun bliver større gennem 2020’erne,” siger Jan Lehrmann, nyslået investor i DM Greenkeeping og CEO i Lehrmann Ventures.

Også Jesper Buch så et stort potentiale i foretagendet.

“Vi er meget imponeret over det faglige niveau hos DM Greenkeeping. Som Greenkeepere ved de alt om græs og leverer en fantastisk kundeservice. Potentialet er voldsomt stort for DM Greenkeeping, for hvem vil ikke gerne have en flot have? Jeg vil i hvert fald gerne,” fortæller serieinvestor Jesper Buch.

FLERE FRA COMMUNITY