En ny app har vendt delingstanken om for at gøre det lettere at dele billeder mellem venner. Med GroupCam deler du nemlig, mens du fotograferer. Den idé har skaffet dem 500.000 kroner og et erfarent advisory boardAdvisory Board er en gruppe af eksperter, der yder rådgivning og vejledning til en virksomhed eller organisation. I en dansk kontekst fungerer et Advisory Boar... More.
*Denne artikel er første gang udgivet på Trendsonline.dk den 24 juni 2016*
På en billedskøn tur til Rio stod de to venner igen i den samme situation, de altid endte i. Hver især havde de rigeligt med billeder fra ferien, og med hånden på hjertet lovede de at dele hinandens bedste minder. Det skete bare ikke. Som det aldrig skete.
Opret en Dropbox, foreslog den ene. Send mig bare billederne, sagde den anden. Men ligemeget hjalp det. Der skete ikke en fløjtende fis, fortæller Kasper K. Larsen, og det fik ham og vennen Poul Carmes til i 2013 at gentænke, hvordan man deler en oplevelse.
Det sker nemlig altid først bagefter. Og så kan intentionerne om at dele være nok så gode. Der kommer bare tit noget i vejen. Derfor opfandt de GroupCam. En app, hvor du deler gruppens kameraer, og dermed deler billederne, mens oplevelsen sker.
En relancering og en halv million senere
Den idé har nu skaffet dem 500.000 kroner fra Seed Discovery Day, hvor deres pitch vandt over de otte andre håbefulde idémagere, og et advisory board, der både har skudt penge og erfaring ind i det nye danske startup.
Men vejen dertil var lige så snoet som skovstierne i Rios jungle. Det var den mest åndssvage rejse, griner Kasper K. Larsen. Ingen af dem havde nogen erfaring med ivæksætteri, da slet ikke tech; Kasper kom fra CBS og var generalist, og Poul kom fra restaurationsbranchen og var den mest praktisk anlagte. Men de fik udviklet en prototype med et hold grafikere og udviklere, og halvandet år senere kunne de lancere deres idé.
Men fire uger efter lancering faldt udviklingen og appen sammen.
”Hele møget falder sammen, og skal vi bruge appen, koster det os 500.000 kroner. Det havde vi ikke,” fortæller Kasper K. Larsen:
”Poul og jeg kiggede hinanden i øjnene. Vi havde arbejde halvandet år på det her, vi havde lige lanceret, og så falder lortet. Vi besluttede, at jeg gik fuldtid i september 2015 for at finde en angel investorEn angel investor er en velhavende person, der tilbyder penge, mentorskab og ekspertise til start-ups og nystartede virksomheder. De påtager sig risici for et ... More, og så ville vi reboote fra bunden.”
GroupCam er nærmest vokset frem af sig selv
De fandt Thor Angelo, som skød penge i en relancering. I foråret 2016 havde de deres første 50 brugere og derefter voksede GroupCam af sig selv. Nu er de på over 800 brugere uden på noget tidspunkt at have lavet PR – det har de slet ikke haft tid til endnu. De har haft travlt med at rejse penge – som den halve million fra Seed – og planlægge en opdatering, som inden længe forbedrer produktet.
”Den første lancering var den mindste båd, vi kunne få til at flyde. Så har vi set, hvor mange folk vi kunne få op i den. Derefter har vi videreudviklet efter deres feedback, så det nu er tilpasset det, folket vil have,” fortæller Kasper K. Larsen.
GroupCam er i sin nuværende form en app, hvor du kan dele kameraer med dine venner eller familie. I tager billeder med jeres egne telefoner, som lagres på den samme Amazon-sky, og alle i gruppen har adgang til billederne. I opdateringen bliver det så muligt at downloade billederne til sin telefon uden at skulle tage screenshots af dem, man vil gennem fysisk, der kommer en offline funktion, video og en opgradering af onboadring og invitationer.
Læs også: Wallo.dk – Dine billeder på Instagram bliver til minder på væggene
”Det bliver sindssygt fedt,” siger Kasper K. Larsen:
”Visionen er fuldstændig sindssyg. Vi skal være globalt dominerende. Vi skal sidde på den her niche og være den næste Instagram eller Snapchat-app. Det, der der så interessant, er, at GroupCam apellerer så bredt, det er så simpelt og intuitivt.”
Man kan høre smilet i hans stemme. Ambitionen er én milliard brugere. De første 10.000 skal gerne komme i år, hvor de håber at få rejst så meget støtte, at de kan begynde at lave noget marketing og indgå i nogle samarbejder.
De har allerede talt med en række festivaller, rejseselskaber og andre interessante virksomheder som mulige partnere. Hvis de kan få nogle af dem med på ideen, og få skrabet nogle penge sammen til at køre det næste år, så tror Kasper K. Larsen på, at udviklingen vil gå stærkt.
”Der er mega langt til én milliard brugere. Men det er enten en helvedes masse brugere eller også bliver det ikke til noget.”