Fremtidens betalingsløsninger er Open Source

Selvom IPP Europe er en relativt ung virksomhed, er de to stiftere ikke nye i fintech-gamet. Begge har 10 års erfaring fra betalingsselskabet Yourpay, hvor de selv har drevet en betalingsleverandør.
@Redaktionen
IPP Europe har skabt en finansiel platform, som åbner det ellers tungt regulerede betalingsmarked på en ny måde. Visionen er et modulært økosystem baseret på Open Source, som gøre markedet tilgængeligt for nye spillere, der kan sætte innovationen fri indenfor betalinger.

Sponseret: Artiklen er udgivet i samarbejde med IPP Europe


Uanset hvor lækker og sømløs en oplevelse du har gennem appen eller webshoppen, så ender rejsen altid et velkendt sted: Den anonyme betalingsside, som ser ens ud på tværs af de fleste udbydere.

Men hvorfor kan det sidste skridt i købsoplevelsen ikke være lige så integreret en del af oplevelsen som hele vejen gennem butikken? Og hvorfor er der ikke større kamp om at give kunden en endnu bedre oplevelse i selve betalingsøjeblikket? Den undren er fundamentet for, at Mathias Gajhede og Camilla Bejlegaard Thomsen stiftede software-virksomheden IPP Europe.

”Vi er vant til, at man blive omstillet forbi 2-3 forskellige platforme, når man gennemfører en betaling – og det er der, vi gerne vil gå imod det marked, vi kender. Merchantportalen, hvor webshoppen kan administrere betalinger, behøver ikke se ud på den samme måde for alle, og webshoppen kan faktisk godt integrere Google Analytics med over i betalingen. Det kræver bare den rette betalingsinfrastruktur, så den har vi bygget fra bunden,” fortæller Mathias Gajhede, Software Engineer og medstifter af IPP Europe.

Konkurrence om oplevelsen

IPP Europe har hele software-pakken, som kan få nye gateways og betalingsfacilitatorer i gang – med deres eget navn, eget design målrettet deres kundegruppe og med mulighed for at integrere nye, innovative tiltag til betalingsoplevelsen. Softwaren er nemlig udviklet som Open Source, hvilket gør den særligt fleksibel, når der skal tilføjes nye funktioner eller integrationer.

”Betaling er blevet et commodity, og det gør vi det reelt til nu. Nu er det oplevelsen, man skal til at konkurrere og vinde på. Vi laver infrastrukturen for dem, som har visioner for en ny forretningsmodel eller en ny måde at udfordre betalingsmarkedet på – men som ikke selv vil bygge infrastrukturen,” forklarer Mathias Gajhede.

Kunderne for løsningen er primært nye betalingsgateways og betalingsfacilitator. For ud over softwaren har IPP Europe også den regulatoriske know-how, der skal til for at søge licens, hvilket gør det væsentligt billigere for kunden at gå dén vej, fordi IPP Europe allerede har den juridiske beskrivelse af softwaren.

Betalingsudbyder på under 5 minutter

IPP Europe forventer at skabe nye dynamikker i betalingsmarkedet, hvor der vil blive mere konkurrence om at skabe den bedste betalingsoplevelsen. Store virksomheder eller bureauer, som gerne vil være deres egen udbyder, får muligheden for at holde kunden i deres eget univers hele vejen gennem købsoplevelsen. Nye startups kan tilføje innovation omkring betalingssituationen, fordi infrastrukturen tillader det, eller kunne målrette betalingen til nye situationer – fx det voksende AR-univers.

”Som regel tager det 2-4 uger fra den første kontakt til en ny kunde er i gang med at sælge sin betalingsløsning baseret på vores software. Men vi kan reelt starte en PSP på 4 minutter og 36 sekunder – og det er dokumenteret. Det gør, at dem der har en god ide hurtigt kan gå i markedet med den,” siger Mathias Gajhede.

Et fundament af Open Source

Mange i branchen har tvivlet på, at kombinationen af krypterede kortnumre og Open Source var mulig. Men IPP Europe har bevist, at det kan lade sig gøre; virksomhedens løsning er PCI compliant og altså godkendt af betalingskortsindustrien.

”Vi gør op med selvforståelsen i at drive betalingsinfrastruktur. Det behøver ikke længere, være nogle få spillere, der definerer, hvordan betaling ser ud og designes. Med Open Source-tilgangen åbner vi op for, at nye innovatører kan komme ind og spille en rolle,” siger Mathias Gajhede.

IPP Europe inviterer i stor stil andre til at videreudvikle på deres infrastruktur. Det betyder, at virksomheden allerede har et hav af plugins og integrations, som kan hookes direkte ud til betalingsløsingen – blandt andet integrationer til Google Analytics, Visma eConomics, Slack og SendGrid.

”Vi har i øjeblikket 25 udviklere, som sidder frivilligt og laver plugins og temaer op imod vores miljø. Det er jo allerede standarden indenfor SaaS i mange andre brancher – men man har slet ikke set det i betalingsspacet før,” siger Mathias Gajhede.


Fakta: IPP Europe

  • PCI compliant whitelabel gateway, open source merchant portal, merchant invoicing, multiple acquirer connectors and tons of integrations.
  • Første Open Source udbyder, som åbner for integration til systemet som man kender det fra store dele af SaaS-miljøet.
  • Med sin innovative software-infrastuktur kan IPP Europe få en ny PSP i gang på megt kort tid – rekorden er 4 minutter og 36 sekunder. Og det satser virksomheder på vil sætte innovationen fri på betalingsområdet.

FREE E-PAPER:
Get "The Danish Startup Bible"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY