You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ghost Ship Games ønsker at fylde tomrummet: Overskuddet fra spilsuccessen Deep Rock Galactic investeres nu i den danske spilbranche

@Redaktionen

Med tre investeringer i danske spilstudioer på ét år er Ghost Ship Games blevet den mest aktive seed-investor i den danske spilbranche. Spilstudioet håber, det kan åbne andre investorers øjne for branchens enorme potentiale.


Sponseret: Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Ghost Ship Games.


De eventyrlige rumdværge, der grådigt graver sig ned i fremmede planeter, er blevet så stor en kommerciel succes for spilstudiet Ghost Ship Games, at de nu er begyndt at investere en del af overskuddet i andre spiludviklere på vej frem.

”Det er et hul i markedet, som er efterladt af Capnova (venturefond der tidligere investere massivt i spilbranchen på et tidligt stadie red.). Og der er behov for investeringerne, særligt på det tidlige stadie, hvis branchen skal trives. Den chance har vi grebet,” siger Søren Lundgaard, CEO i Ghost Ship Games.

Spilvirksomheden har stadig fuld fart på at udvikle og udvide sit eget spil, men går nu samtidig aktivt ind og laver seed-investeringer i den danske spilindustri. Direktøren mener nemlig, det er helt afgørende, hvis den danske spilindustri skal blive lige så succesfuld som vores naboer i Sverige.

”Vi har ladet os inspirere af den svenske model: Dem der har solgt et spilstudie har valgt at investere tilbage i industrien. Det har vi ikke set på samme måde i Danmark – men det prøver vi at gøre noget ved nu,” siger Søren Lundgaard.

Søren Lundgaard, CEO og medstifter af Ghost Ship Games.

Vil ramme de langsigtede hits

I løbet af det seneste år har Ghost Ship Games investeret i tre meget forskellige spiludviklere: Ugly Duckling Games, Half Past Yellow og Games Swing. En bredde der som investor er vigtig i en branche, der er drevet af hits.

”Vi laver jo ikke investeringerne for vores blå øjnes skyld; det skal også være forretning. Men vi har en meget lang horisont – tager det 10 år at blive en kommercielt succes, er det fint,” siger Søren Lundgaard.

Ghost Ship Games investerer altså et lille millionbeløb i unge studioer velvidende, at en stor del måske aldrig bliver kommercielt succesfulde. Til gengæld er forventninger, at de investeringer der lykkes, vil blive en rigtig god forretning. Og uden den tidligere investering får de aldrig chancen for at forløse potentialet, som i sidste ende driver hele branchen frem.


De 3 første investeringer fra Ghost Ship Games

Games Swing (Januar 2021): Startede under et Game Jam på ITU, hvor de udviklede spillet Stikbold – som de besluttede at kommercialisere, og siden har bragt til markedet. Er i dag i gang med en åndelig efterfølger til Stikbold i samme multiplayer-fokuserede retning – som udgives af giganten Ubisoft.

Ugly Duckling Games (September 2021): Udvikler ”Drama Studio” som er et animationsværktøj målrettet skolen– en slags virtuelt teater, der understøtter undervisningen. Blandingen af spiludvikling og EdTech har på fire måneder ført til 26.000 solgte licenser til danske skoler.

Half Past Yellow (Januar 2022): Udvikler små, finurlige spil, som gennem game-jamming og hurtig udvikling flytter grænserne for, hvad et spil kan være. De første spil – blandt andet Tiny Tomb – har allerede hundredetusindevis af spillere, men med deres effektive framework er det store, internationale hit bare et spørgsmål om tid.


En ny, stor muskel i branchen

Direktøren håber, at den nye finansielle muskel som Ghost Ship Games allerede udgør, kan være med til at fostre den næste generation af nye, danske spilsuccesser. Men han ønsker samtidig, at andre danske investorer får øjnene op for potentialet i den danske spilbranche.

”Vi håber bestemt at inspirere andre til også at investere i spilbranchen. Potentialet for at gøre en god forretning er enormt, så det er lidt vildt, at vi ikke har konkurrenter på investeringsmarkedet i Danmark lige nu,” siger Søren Lundgaard.

FREE E-PAPER:
Get our magazine "Games as a Business"

…you will also be signed up for our weekly newsletter with the latest news and stories from the Danish startup-ecosystem!

Vi spammer ikke, og du kan altid afmelde dig igen!
Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY