You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Goodiebox, TechBubbles

Goodiebox vinder TechBubbles: ”Morten er ikke kendt for at fedtspille”

@Michael

Den tiende udgave af TechBubbles gik til GOODIEBOX, der med en velovervejet investering sætter nyt vækstmål og gør klar til at indtage det hollandske marked.

Der er god stemning blandt GOODIEBOX’s 27 medarbejdere, og der er heller ikke grund til andet. Efter fem år med solid organisk vækst og sorte tal på bundlinjen, er det ambitiøse startup klar til at forlade de sikre rammer og satse stort.

Læs også: Traede vinder TechBubbles efter stor inverstering: Man får jo bare lyst til at rejse til Bahamas

Med det mantra lukkede GOODIEBOX for nylig sin første investering fra ingen ringere end Morten Strunge, der efterhånden har spundet guld på en række abonnements-baserede services. Derfor tog vi på besøg for at overlevere prisen som denne måneds TechBubbles-vinder.

”Morten er ikke kendt for at sidde og fedtspille. Han er rigtig god til at analysere og samtidig være klar til at trykke på speederen, når noget fungerer. Og det passer rigtig godt til den indstilling, vi har hos GOODIEBOX. Vi har trænet i fem år, og nu er vi klar til at give den gas,” siger Rasmus Hansen Schmiegelow, der sammen med kompagnonen Nikolaj Leonhard-Hjorth står bag GOODIEBOX.

Det er ikke en floskel at tage imod kloge penge

Efter fem år med 100 procent organisk vækst, der primært har været baseret på word-of-mouth er GOODIEBOX med Morten Strunge ombord, klar til at gå mere aggressivt til værks – også uden for landets grænser.

”Det lyder som en floskel at tale om kloge penge, men det, mener vi rent faktisk, er berettiget i den her situation. Hvad end det er mobiltelefoni, vin eller bøger. Morten har haft stor succes i vidt forskellige kategorier. Allerede efter et par måneder sammen, kan vi se, at han har nogle rigtig gode systemer og erfaringer, som blandt andet gør, at vi udnytter vores data bedre og får endnu større indsigt i vores medlemmer,” siger Rasmus.

Morten Strunge har ligeledes stor erfaring med at skabe vækst, som vi tidligere har set det med Onfone og Mofibo. Desuden har han et bredt kendskab til det hollandske marked, som i løbet af 2017 bliver GOODIEBOX’s første ekspansionsmarked.

Ikke uden udfordringer

At der fyres ekstra op under kedlerne kommer dog ikke uden udfordringer. Her udpeger Rasmus organisationskulturen som særlig vigtig, når virksomheden i den kommende tid får yderligere vokseværk.

”Nogle virksomheder er produktfokuseret, nogle virksomheder er techfokuseret. Vi er i udpræget grad fokuseret på vores medlemmer. Medlemmerne og deres begejstring er udgangspunktet for alt, hvad vi gør. Og det skal vi sikre samtidig med, at vi vokser voldsomt. Så alle vores nye kollegaer skal have det samme brændende ønske om at overgå vores medlemmers forventninger i dag, selvom vi også gjorde det pisse godt i går. Det er en udfordring,” siger Rasmus Hansen Schmiegelow.

Desuden peger han på udfordringen i at bevæge sig ind på et nyt marked. Hvor meget kan man overføre fra hjemmemarkedet, foruden risikoen for at miste fokus fra det danske marked, som pt. er lokomotivet, der driver GOODIEBOX.

Ser med spænding på udfordringerne

Men hos GOODIEBOX ser man på udfordringerne med spænding og tror på, at de mange forberedelser og ekstra viden fra Morten Strunge, nok skal betale sig, selvom planer sjældent holder.

”Vi føler os godt forberedt, men vi ved også godt, at man har en plan, indtil man rammer virkeligheden, og så skal man først til at takle den,” siger Rasmus Hansen Schmiegelow.

Derfor satser GOODIEBOX på ved årets udgang at have rundet 25.000 danske medlemmer og være i gang på det hollandske marked, som er fire gange så stort. Her er man godt klar over, at et sådant antal medlemmer ikke kommer over night, men ser et stort potentiale i markedet.

Glæder sig hver dag

Det er nemlig det, der hver dag drager Rasmus til arbejdet; feedbacken fra medlemmerne.

”Vi ved jo, at vi ikke kommer til at ændre verden, når vi én gang om måneden udsender en boks med kosmetik til 169 kroner. Men vi kan rent faktisk se, at det her øjebliks selvforkælelse er et øjebliks lykke, som vi giver vores medlemmer. Jeg glæder mig til at få GOODIEBOX ud til hele Europa, så endnu flere får samme selvforkælelse som vores nuværende 16.000 danske medlemmer. Det bliver rigtig spændende at se, om den drøm og mission, som Nikolaj og jeg startede med, rent faktisk kan holde vand uden for landets grænser,” siger Rasmus Hansen Schmiegelow.

TechBubbles uddeles en gang om måneden. Vinderen findes af vores læsere, og champagnen uddeler vi i samarbejde med Vivino, PostNord og Danske Bank. 

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY