You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Gotipster, goburger, takeaway, just-eat

Gotipster er Just Eat med gourmetmad: “Vi var trætte af slatne burgere”

Hvis du har lyst til take away, så havde du stort set kun Just Eat at ty til indtil for otte måneder siden. Da kom Gotipster nemlig til, og de vil levere michelin-take away til gode priser.

Idéen udsprang for et års tid siden. Nikolaj Kragh gik sammen Simon Evers og undrede sig over, at hvis du har lyst til god mad i New York og andre storbyer, så kan du bestille det som takeaway – men i Danmark havde du nærmest kun Just Eat som eneste udvej.

“Lige siden Just Eat og de andre almene takeaway-services dukkede op, så er markedet ikke blevet disruptet. De kom med pizzaer, burgere og slatne pomfritter, og vi undrede os over hvorfor man ikke kunne få dygtige kokke til at levere mad ud af huset,” fortæller Nikolaj Kragh, som sammen med Simon Evers er mændende bag Gotipster og tilføjer:

“Målet med Gotipster er at hæve barren for takeaway, så du godt kan være bekendt at invitere folk på besøg og servere det. Det kan du ikke rigtig med Just Eat, hvis det skal være fint.”

Kold gourmet-mad i egen stue

Problemet for de gode kokke var, at når du leverer varm mad, så ender kondensen med at gøre maden svampet, den når at blive lunken, inden du kommer hjem, og så kan det være svært at mærke, at man har købt gourmet-mad.

“Derfor fandt vi på konceptet, at maden altid bliver leveret kold, så du selv skal opvarme den derhjemme. Det gør kvaliteten høj, og det betyder også, at kokkene kan tilberede maden om dagen, hvor der ikke er så mange gæster,” fortæller Nikolaj Kragh.

En ret på et mellem-privsniveau på Gotipster koster omkring 110 kroner. Den lave pris kan restauranterne sørge for, netop fordi de kan forberede maden tidligere på dagen.

“Det er et mersalg, som restauranterne kan arbejde med, så de mindsker madspildet, derfor kan de også sænke prisen. Og så giver en god, lav pris jo også en kundeflow, hvor de lokale kommer på besøg for at hente maden, få lidt stemning fra restauranten, tale med kokken – og så spiser deres skønne mad i deres egen stue,” fortæller Nikolaj Kragh.

Gotipster er det planlagte takeaway

Selvom den umiddelbare sammenligning med Gotipster er Just Eat, så er det ikke deres største konkurrent. For hvor Just Eat mere er et impulsivt valg – du sidder med gutterne og vil have noget snasket – så er Gotipster, eller deres underside Goburger, som fokuserer på gourmet-burgere, “planlagt takeaway”, som Nikolaj Kragh formulerer det.

“Hvis du vil servere et godt måltid mad, så planlægger du det som oftest, og det er ikke så impulsivt. Og det er her, du så kan gå ind på Gotipster for det mere planlagte takeaway,” siger han.

Skal videre til metropolerne

Gotipster har været på markedet i otte måneder, og har et samarbejde med omkring 30 restauranter i København. De serverer omkring 4.000 til 5.000 måltider om måneden, og nu vil de til at udvide. Normalt ville det være tanken at rykke til resten af Danmark, men det er ikke tanken lige nu.

“I og med at der er størst tæthed af virkelig gode restauranter i storbyerne, så har vi mere fokus på at åbne op i byer som London og Paris. Vi tror, at markederne bedre kan understøtte vores service, end hvis vi rykkede til Jylland,” siger Nikolaj Kragh.

Gotipster har omkring 8000 brugere og Goburger, som blev lanceret i februar, er oppe på 4000.

Gratis magasin:
Få "The Danish Startup Bible 2024" i indbakken!

Samt de seneste nyheder og største historier om tech og startups direkte i indbakken hver torsdag!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY