You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Grønnere byggebranche: “Samarbejder mellem startups og corporates er afgørende”

@sebastian
Den grønne omstilling bliver en enorm opgave for byggebranchen. Startups spiller afgørende rolle, mener Construction Center Denmark, som netop har vist tre startups frem for den etablerede branche på stor, grøn byggemesse i Aarhus.

Tusindvis af fagfolk fra byggebranchen mødtes i sidste uge til ”Building Green” i Aarhus over to dage. En konference med fokus på at skabe de nødvendige, grønne forandringer i byggeriet.

Blandt store, etablerede bygherrer og internationale materialeleverandører havde Construction Center Denmark også inviteret fem nøje udvalgte startups med til mødet, hvoraf tre fik lov at pitche fra scenen. Som innovationshub for byggeindustrien mener Construction Centre Denmark nemlig, at startups spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling af byggeriet.

”Innovative og strategiske samarbejder mellem startups og corporates er et afgørende værktøj for at få sat de gode løsninger og ideer i spil i virkeligheden – målrettet byggeindustriens grønne omstilling. Der er ikke bare brug for nye bæredygtige materialer og byggemetoder, der mangler også digitale værktøjer, ekspertise og viden til at understøtte branchens omstilling til nye virkeligheder,” siger Jakob Søndergaard, Head of Construction Center Denmark.

Øget parløb

Construction Center Denmark var vært på en scene, hvor startups og den etablerede industri kunne mødes. Et øget parløb har nemlig potentialet til at løfte innovationskraften i branchen – og det skal blive konkret hurtigt muligt, så den grønne agenda kan løftes.

“For os er ligningen ret simpel; Lovregulering, klima- plus dokumentationskrav og nu også efterspørgsel fra kunden, accelererer den grønne transformation i byggeindustrien med en sådan fart og intensitet, at omstillingen kun effektivt kan ske ved hjælp af nye teknologier og innovationskraft. Altså dét drivmiddel, du finder blandt iværksættermiljøet,” siger Jakob Søndergaard, Head Of Construction Center Denmark


De tre startups:

Construction Center Denmark havde inviteret tre udvalgte startups til at pitche på scenen til den grønne byggemesse i Aarhus:

Precycle: Precycle hjælper byggebranchen med at sælge overskydende byggematerialer og dokumentere sparet CO2. Ligesom Too Good To Go skal sikre overskudsmad fra skraldespanden, vil Precycle videresælge byggematerialer til andre projekter før entreprisens udløbsdato. Det skal ske så lokalt og let som muligt – i hele Danmark. Med Precycle tager det kun 34 sekunder at sætte et parti materialer til salg.

ACERA: Acera er en familieejet teknologi- og byggevirksomhed der skaber, udvikler og leverer ansvarlig byggeteknologi og boliger til det danske privatbolig marked, i samarbejde med særligt udvalgte håndværkere og arkitekter. Med en forkærlighed for naturlige byggematerialer har Acera udviklet og patenteret et byggesystem, der sammenlignet med konventionelle byggesystemer reducerer CO2 udledningen med omkring 70 procent.

REXCON: Rexon er etableret med det formål at nedbringe CO2-udledning, ressourceforbrug og affaldsstrømme i byggeindustrien. Med en ambition om at anvende fornybare og CO2-lagrende ressourcer i cirkulært designede produkter, i kombination med en innovativ forretningsmodel, udvikler og producerer Rexcon flat-packed, plug’N play cirkulærer byggesystemer til råhuskonstruktioner i byggeriet – som samtidig optimerer projektets byggetid, logistik og totaløkonomi.

FLERE FRA COMMUNITY