CathVision

Hjerteforstærker får tocifret millioninvestering til ny behandling

@simone

Et nyt produkt skal sikre bedre behandling af hjerterytmeforstyrrelser. Det har sikret virksomheden CathVision en tocifret millioninvestering fra flere fonde.

Danmark er ret stærke, når det kommer til medico og pharma. Og nu har den danske medicovirksomhed CathVision fået en tocifret millioninvestering til lancering af et nyt produkt til behandling af hjerterytmeforstyrrelser.

Investeringen kommer fra Vækstfondens afdeling for direkte investeringer, VF Venture og Borean Innovation.

Usynlige signaler bliver synlige

CathVision har udviklet et målesystem, der hjælper lægen med at finde det rigtig tidspunkt at behandle i. Systemer fokuserer på at fjerne støj og forstærke det rene fysiologiske signal fra kroppen, hvilket hjælper lægen til at opdage selv de mindste signaler, som i dag er usynlige.

“Med den nye investering og tilgang af erfarne investorer går vi ind i en ny fase frem mod markedslancering. Vi arbejder med at dokumentere fordelen ved vores produkt ved at lave tests i dyr og mennesker, og vi ser frem til at kunne tilbyde læger et sikkert produkt, der kan gøre en forskel for patienter med svære hjerteproblemer,” siger direktør i CathVision Mads Emil Matthisen i en pressemeddelelse.

CathVision
CathVisions udstyr sluttes til de engangshjertekatetre som man i dag måler hjerterytme med Udstyret fjerne støj og forstærker det rene fysiologiske signal fra kroppen

Et marked i milliardstørrelsen

I dag lider knap to procent af den europæiske befolkning af rytmeforstyrrelser i hjertet, og de mest syge tilbydes en såkaldt ablationsbehandling, der kan afhjælpe problemet ved at man fjerner de hjerteceller, der er grund til rytmeforstyrrelsen, ved at brænde eller fryse dem.

Det globale marked for udstyr til ablationsbehandlinger er på 20 milliarder kroner årligt, og den høje vækst drives af flere specialiserede læger, nye behandlingsteknologier og ny viden om langtidseffekter.

Fonde er vild med CathVision

CathVision er etableret i 2013 og har tidligere modtaget kapital fra Dansk Industri, Nordea Innovationsfond, Markedsmodningsfonden og Innovationsfonden ud over Borean Innovation og VF Venture.

“CathVision arbejder i et af de hurtigst voksende segmenter inden for medicinsk teknologi. Jeg mener, at CathVision repræsenterer en attraktiv investeringscase i et marked med høj aktivitet. CathVision har arbejdet tålmodigt og vedholdende med sit projekt over en årrække, og vi har fulgt selskabet længe med henblik på en større investering,” siger managing partner hos VF Venture i Vækstfonden Tonni Bülow-Nielsen.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY