You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Hurtigtvoksende healthtech-scaleup laver verdens første uddannelse for holistisk sundhedscoaching online

Bertram Thorslund, Founder og CEO af Lenus.

Den danske healthtech-virksomhed Lenus har etableret en sundhedsfaglig skole ved navn Lenus Academy, og er nu klar med verdens første akkrediterede uddannelse for online holistisk sundhedscoaching.

Den danske healthtech-virksomhed Lenus har etableret en sundhedsfaglig skole ved navn Lenus Academy, og er nu klar med verdens første akkrediterede uddannelse for online holistisk sundhedscoaching.

Den globale folkesundhed er nedadgående og over hele kloden er sundhedssystemerne under pres. Udfordringen er ikke løst med en ugentlig løbetur og gulerødder på recept: Sundhedsudfordringen er kompleks, og der er brug for skalerbare løsningen, som både tager højde for den fysiske tilstand og mentale parametre.

Det mener man i hvert fald hos den hurtigtvoksende healthtech-virksomhed Lenus, der netop har lanceret den nye uddannelse Lenus Academy, som netop vil tage alle aspekter af menneskets sundhed i betragtning og tilbyde en mere holistisk tilgang:

“Menneskets sundhed er kompleks og involverer forskellige bio-psyko-sociale elementer, der gensidigt påvirker og afhænger af hinanden. I dag, hvis du som coach ønsker at være uddannet inden for alle de vigtige elementer, såsom fysisk aktivitet, human ernæring, søvn, vaneændring, mental og social sundhed, så er du nødt til at tage en lang række forskellige uddannelser. Med vores Online Holistisk Coach uddannelse er det muligt at uddanne sig inden for alle aspekterne af sundhed. Med andre ord en holistisk eller almen-sundhedsuddannelse,” siger Bertram Thorslund, Founder og CEO af Lenus.

Virksomheden tilbyder en platform til online coaches, der ønsker at skalere deres forretning og dermed skabe en større påvirkning på folkesundheden globalt. Og skalerbarheden er vigtig: Selv er Lenus vokset fra 5 til 400 medarbejdere i blandt andet Danmark, USA og Storbritannien siden virksomheden blev stiftet i 2016.

“Online coaching er den hurtigst voksende kategori inden for coaching. Det er der mange grunde til, bl.a. geografisk begrænsning for klienter, et lavere prispunkt så flere kan være med, og generelt en højere effektivitet og skalerbarhed så hver coach kan hjælpe flere mennesker og bidrage til folkesundheden. Derfor er det også essentielt med en uddannelse målrettet online coaching, så coaches kan blive uddannet i både mulighederne og begrænsningerne ved formatet,” siger Bertram Thorslund.

Branchen bakker op om tiltaget

Lenus Academy og uddannelsen, ‘Holistisk Online Coach’, bliver lanceret inden længe. Uddannelsen består af kurser lavet i samarbejde med førende fageksperter på områder som ’Søvn og restitution’, ’Mental trivsel’, “Social sundhed” og “Sunde spisevaner” foruden de mere traditionelle elementer inden for træning, fitness og ernæring.

Samtlige kurser på uddannelsen certificeres hos brancheorganisationen EuropeActive – som også er begejstret for Lenus’ initiativ og ambitioner om at videreudvikle branchen.

”I EuropeActive anerkender vi Lenus for at gå forrest og investere så massivt i at skabe høje standarder i branchen. Pandemien accelererede udviklingen i digitale fitness ydelser, og EuropeActive ønsker så høj gennemsigtighed og kvalitet som muligt blandt online coaches – det kan Lenus Academy medvirke til,” siger Andreas Paulsen, EuropeActives danske CEO.

Også Health Tech Hub Copenhagen har rosende ord om Lenus’ tiltag og påpeger, at denne type innovation i høj grad er med til at præge udviklingen i healthtech-industrien.

“Health Tech Hub Copenhagen er imponeret over Lenus’ vækst som et vigtigt medlem af vores
hub. Deres ‘Lenus Academy’ viser, hvordan danske startups kan levere innovative løsninger i
sundhedsteknologi. Dette bekræfter den innovative ånd i den danske sundhedsteknologiske
sektor,” siger Martin Broch Pedersen, Business Development Director.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY