Hvor skal vi hen herfra!?

Hvor skal vi hen herfra!?

Vi kender nogenlunde til problemet. Men klimaforandring er en kompliceret størrelse. Som i meget, meget kompliceret. Så hvad er løsningen?

Vi kender nogenlunde til problemet. Men klimaforandring er en kompliceret størrelse. Som i meget, meget kompliceret. Så hvad er løsningen?

“Resultatet af COP26 er et kompromis. Det reflekterer de interesser, de modsætninger og den politiske vilje i verden i dag. Det er et vigtigt skridt, men det er ikke nok.” – António Guterres, FN’s generalsektretær.

“Det passer ikke, at det er ny teknologi, der skal rede vi. Vi har egentlig grundlæggende de teknologier, der skal til for at nå de reduktionsmål der sikrer, at temperaturen ikke stiger mere end 2 grader. Vi kommer nok ikke til at nå det alligevel, men det skyldes ikke en teknologisk flaskehals men udfordringer med implementering og finansiering.” – Joachim Almdal, Founding Partner, Green Innovation Group

“Forslaget indeholder mål om en reduktion af drivhusgasudledningen på 70 pct. i 2030 i forhold til i 1990. Forslaget indeholder ligeledes et langsigtet mål om klimaneutralitet senest i 2050.” – Forslag til lov om klima, vedtaget 18. juni 2020.

“Vi har valgt at lave en målsætning som egentlig er mere ambitiøs, end vi har virkemidlerne til i dag. Og derfor bliver vi jo nødt til at opskalere og effektivisere og udvikle teknologier. Gør vi ikke det, kan vi ikke nå i mål” – Dan Jørgensen, Klima- energi- og forsyningsminister, til DR.

“Det haster med den grønne omstilling. Vi skal tage alle de kloge beslutninger, vi kan nu. Men hvis man beslutter vejen til de 70 procent alene på baggrund af de kendte teknologiske løsninger i dag, så vil det have alt for store konsekvenser,” – Statsminsiter Mette Frederiksen til Berlingske.

”Der er behov for, at regeringen opprioriterer planlægningsarbejdet kraftigt. Spørgsmålet er, hvilke konkrete omstillingselementer og virkemidler regeringen vil bruge, og så er det afgørende, at regeringen hurtigst muligt lægger en klar strategi med bl.a. tidsplaner, processer og milepæle for udvikling og implementering af de teknologier og virkemidler, der skal sikre, at Danmark når sit 70-procentsmål i 2030.” – Peter Møllgaard, formand for Klimarådet.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY