Innovation Centre Denmark: Fra danske ideer til globale løsninger

Innovation Centre Denmark: Fra danske ideer til globale løsninger

@Redaktionen

Artiklen er lavet i samarbejde med ‘Innovation Centre Denmark‘ – en af partnerne, som har gjort magasinet ‘From University to Unicorn 2021’ muligt. Du kan læse hele magasinet online her.


Et boost til life science startups: For anden gang hjælper det danske innovationcenter i München 10 life-science startups med at bygge deres egen bro til det innovative økosystem i Sydtyskland, hvor industrigiganter som Roche, Siemens Healthineers, GE og Boehringer Ingelheim har hjemme.

I samarbejde med Erhvervshus Sjælland tilbydes virksomhederne skræddersyet innovations-coaching kombineret med en innovations camp i Tyskland, hvor de får markedsassistance og udvider deres netværk ved at deltage på Achema-konferenen i Frankfurt.

På den måde får life-science virksomhederne en chance for at fremvise deres digitale løsninger til den tyske pharma- og biotechindustri – og bygge fundamentet for en langt partnerskab på tværs af grænsen.

Innovation Centre Denmark: At gøre danske ideer til globale løsninger er hele formålet hos de danske innovationscentre rundt omkring i verden. Når danske innovatører vil skalere ud over landets grænser, er de nødt til at kende den nyeste udvikling i det marked, de er på vej ind på, ligesom de typisk har brug for lokale, strategiske partnere.

Det er lige præcis dét, som Innovation Centre Denmark hjælper dem med ved at have lokale sparringspartnere til stede i syv strategiske hotsport for innovation: München, Boston, New Delhi/Bangalore, Seoul, Shanghai, Silicon Valley og Tel Aviv.

Centrene forbinder offentlige organisationer, vidensinstitutioner og virksomheder med nøgle-interessenter på de internationale markeder.

Kontakt: Innovation Centre Denmark Munich, Lotte Lundø Nørgaard, Innovation Advisor, lotnor@um.dk telefon +498954585420

Mød de 10 life-science startups her:

atSpiro

atSpiro udvikler smart laboratorieudstyr til udvikling af bioprocesser. I biotech er procesudvikling en meget manuel opgave i dag, som gør det langsomt og usikkert at bringe nye produkter til markedet, hvilket resulteter i mindre effektiv produktion og unødvendige omkostninger.

atSpiro opgraderer de eksisterende arbejdsgange og infrastrukturer ved at automatisere dataindsamling og kontrol af eksperimenter. På den måde kan laboratorier få nye produkter som ensymer, fødevareingredienser og antistoffer på markedet hurtigt og til reduceret pris.

Virksomheden søger i øjeblikket partnere indenfor biotech og biopharma, som ønsker at forbedre deres udviklingsprocesser. Desuden søger atSpiro investorer.

Kontakt: info@atspiro.com // +45 2877 8624 // www.atspiro.com

BioLean ApS

BioLean får industriel AI til at ske. Virksomheden kombinerer machine learning, procesforståelse og dynamisk visualisering for at give anlægsoperatører information om udviklingen i kritiske operationelle opgaver i real-tid.

BioLean er en avancerede løsning til forudsigelse og visualisering, som er skræddersyet til biotech-produktion, da den tager højde for alle nuancerne indenfor datakvalitet, processbegrænsninger og operatørbegrænsninger.

BioLean er en stand-alone løsning, som kun integrerer med plan control-systemer (DCS/SCADA) og ERP-systemer for at få adgang til process data. Der kræves ingen bagvedliggende integrationer til plant data og kontrolinfrastruktur.

Kontakt: info@biolean.dk // +45 21 28 30 80 // https://www.biolean.dk/

Consibio ApS

En industriel dataplatform som øger oppetid og minimerer det manuelle arbejde ved at digitalisere processer.

Consibios mission er at kombinere sensorteknologi, IoT og avancerede algoritmer for at skabe det nødvendige datafundament for optimering af biologiske og kemiske processer.

Med en baggrund i bioteknologi og kemisk ingeniørkundskab har Consibio ekspertisen til at optimere mange forskellige processer i produktionen. Virksomhedens cloud- og IoT-enheder gør avancerede overvågning og kontrol af ethvert setup muligt. Consibio tilbyder avanceret indsigt i dine processer, ligegyldigt hvor du er, og hvad du arbejder med.

Kontakt: sjk@consibio.com // +45 20 68 71 89 // https://www.consibio.com/

FLUIDAN ApS

Fluidan tilbyder en ny måleteknologi, som revolutionerer produktionen af tykflydende væsker ved at optimere processerne signifikant.

Maling, rengøringsmidler og lotions – tyktflydende væsker skal være tykke på den rigtige måde for at performe, som de skal, og leve op til forbrugernes forventninger. De må have den rigtige viskositet.

I dag bliver kvalitetskontrol af væskerne udført manuelt i laboratorier efter de er produceret. Når maling produceres skal næsten halvdelen af produktionen laves om, fordi viskositeten ikke er den rigtige.

RheoStream® er et proces-viskometer fra Fluiden, som måler viskositetsprofilen direkte i processen, hvilket gør automatisk proceskontrol mulig. Det sparer tid og ressourcer og gør forsyningskæden forudsigelig.

Kontakt: info@fluidan.com // +45 2374 5664 // https://fluidan.com/

INNITI ApS

Inniti er en løsning, der accelerer innovation i dit laboratorie. Virksomheder tilbyder laboranter at automatisere design, udførelse og dokumentation af eksperimenter. Ved at forbinde al laboratorieudstyr med den samme software, gør Inniti det muligt automatisk at designe, udføre og replikere komplekse eksperimenter med nogle få klik. Løsningen er modulær, så du kan bygger dine eksperinger og løbende justere dem til de skiftende behov i laboratoriet.

Det er derfor Inniti har styrket visionære laboranter med den første forbundne lab-solution, som generer unikke indsigter. Det er derfor visionære videnskabsfolk har brug for vores visionære udstyr.

Kontakt: info@inniti.dk // +45 22 44 34 04 // https://inniti.dk/

IntuBio ApS

IntuBio tilbyder en hurtig servicebaseret løsning i tilfælde af mikrobiel forurening. Virksomheder stræber efter at tilbyde de første CFU resultater den samme dag, som prøven modtages, og de endelige CFU/TCV resultater indenfor 24 timer. Det giver en stor reduktion i nedetid og usikkerhed.

Forurening som smitter ned i andre processer er en stor bekymring i de fleste industrier, ikke mindst i bio-pharma produktion.

Ved at yde hurtig mikrobiel analyse sigter InstuBio mod at revolutionere måden, vi tilgår mikrobiologisk overvågning. Deres løsning er baseret på sofisticeret, optisk scanning, som gør det muligt at opdage mikrobiel forurening tidligt samtidig med at standarderne for mikrobiel kvalitet overholdes.

Kontakt: contact@intubio.dk // +45 5354 1414 // https://intubio.dk/

ParticleTech ApS

ParticleTechs vision er at tilbyde procesindsutrien et kraftfuldt og innovativt værktøj til billedanalyse, som kan overvåge produktionsproceser og hjælpe med procesoptimering.

Industriers konkurrenceevne hviler hovedsageligt på evnen til at forbedre performance i produktionssystemer. Målesystemer er hjernen i moderne industri.

ParticleTech oplever en stigende efterspørgsel efter måder at generere hurtigt og pålidelig data på procesovervågning, og derfor sigter virksomheden mod at tilbyde stærke analyseteknologier direkte i produktionen i processindustrier for at opnå hurtig, tidsbesparende og priseffektive resultater. Med meget fleksible at-line overvågningsløsninger, er det muligt at opnå detaljeret, kvalitativ information om en proces.

ParticleTech udvikler kundetilpassede løsninger baseret på optiske scanningsteknologier for optimeret processcontrol.

Kontakt: info@particletech.dk // + 45 53 54 80 84 // https://particletech.dk/

Reshape Biotech

Reshape Biotech bygger den næste generation af robotter for biotech laboratorier. Missionen er at gøre automatisering til en hvervsdagting, hvor komplekse implementationer ikke er en barriere. De bedste robotter er ekstremt simple at bruge. Reshape Biotech fokuserer i øjeblikket på workflows for faste medier, som hjælper R&D afdelinger med alt fra udvilkingen af fødevarekulturer til afgrødebeskyttelse, udvikling af bioindustrielle stammer og grundlæggende mikrobiologisk forskning.

De hjælper kunderne med at opnå friktionsløs digitalisering og kvantifisering af mikrobiologiske aktiver på faste medier – det første skridt mod at skabe fremtidens laboratorie.

Kontakt: ceg@reshapebiotech.com // +45 40 82 09 50 // https://reshapebiotech.com/

Techvolver ApS

Techvolver blev etabelret i 2018 for at transformere pipette-kalibrering fra en manuel opgave til en automatiseret løsning som digitaliserer databehandling, eliminerer EHS risks, forbedrer dataintegritet og øger bundlinjen.

Løsningen, Calvolver, installeres i laboratoriet på lejebasis, så der ikke er behov for en investering for at komme igang. Virksomheden tilbyder innovativ, full-service og automatiseret pipettekalibrerings-løsninger for life-science laboratorier, som understøtter kundernes mål om at reducere kompleksitet, eliminere repetitivt arbejde og øge bundlinjen.

Visionen er at fjerne besværet ved pipettekalibrering. Om få år vil pipettekalibrering være automatiseret og fuld digital, og ingen kunder vil nogensinde drømme om at gå tilbage til den gamle, manuelle kalibrering.

Kontakt: info@techvolver.com // +45 29 93 16 70 // https://techvolver.com/

Enabled Robotics ApS

Enabled Robotics’ ER-FLEX-robot hjælper virksomheder med at automatisere interne logistikprocesser. Fleksibiliteten fra en Universal Robots-arm, mobiliteten fra en MiR-platform og integreret software for udvikling af smart applikationer betyder, at virksomheder kan bruge ER-FLEX til mange forskellige opgaver – som eksempelvis:

  • Machine tending i loop sekvenser (24/7-365) for at reducere nedetid.
  • Transport og håndtering af materialer for at reducere byrden ved gentagende opgaver og sikre sporbarhed.
  • Genopfyldning af forsyning så medarbejderne kan bruge ders tid mest værdifuldt med at løse opgaver.

Såvel som at adresse medarbejdermangel og reducere omkostningerne til automatisering for virksomheder af alle størrelser, gør ER-FLEX det muligt at skifte mellem funktioner hurtigt og nemt, så brugere uden nogen forudgående erfaringer med programmering kan sætte robotten i gang med at arbejde på få minutter.

Kontakt: rs@enabled-robotics.com // +45 61 8181 61 // http://enabled-robotics.com

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY