Insiderapp skal give unikke oplevelser i den københavnske restaurantjungle

Insiderapp skal give unikke oplevelser i den københavnske restaurantjungle

Jungle startede i 2021 som en Instagram-konto hvor kokke, sommelierer og bagere kunne dele deres yndlingssteder at spise og drikke i København. Nu bliver anbefalingerne tilgængelige via en app, der skal få brugerne til at føle sig som insidere på den lokale madscene.

Der er næppe noget mere tilfredsstillende for nutidens generation af københavnere end at spotte et nyt surdejsbrødbageri i Nordvest, hvor croissanterne har svedt tilpas i ovnen til at de har fået det mørke instagramvenlige udtryk, og hvor en flat white stadig koster under 35 kroner. Kombineret med den helt særlige fornemmelse af, at man er blandt en smal skare, der kender til stedets eksistens kan få hjertet til at banke hurtigt.

Ja, det er nærmest en ny social kapital. Det med at kende de rigtige steder, hvor den kulinariske formåen overstiger eller afviger fra det gængse. Alt sammen på en meget underspillet normcore agtig måde, naturligvis.

Netop den følelse vil et nyt startup kapitalisere på, ved at dele anbefalinger fra dem, der kender stederne bedst; branchefolkene.

“Vi var inspireret af de guider, som folk typisk deler på mail med venner og bekendte der kommer til byen. Hvis man nogensinde har fået sådan en mail fra en ven, som kender restaurationsbranchen indefra, så ved man måske, hvilken fantastisk adgang og insiderviden, man pludselig har til byen og til madscenen. Og i stedet for at sende flere gæster i hænderne på mainstream restauranter, så vil vi give anbefalinger til de lidt mere unikke steder,” siger Kristoffer Hartwig, der er medstifter og CEO i Jungle.

Noma-kokke anbefaler pølseboder

Siden deres lanceringen på Instagram har mere end 150 branchefolk sluttet sig til fællesskabet for at dele deres mest elskede steder i København. Nu er indholdet fra Instagram altså omsat til en app, og her finder man anbefalinger til mange forskellige steder, man kan blive beværtet i København og fra mange forskellige personer.

“Appen indeholder alt fra restauranter, kaffebarer, pizzeriaer, over foodtrucks, bodegaer og vinbarer. Et af mine yndlings-eksempler er Pablo Soto, kok fra Noma, som har ‘Harry’s Pølser’ i Nordvest som noget, man bare skal prøve på den Københavnske madscene,” siger Kristoffer Hartwig.

Sidste år lykkedes det Jungle at sikre sig finansiering fra Accelerace, og med støtte under de svære Coronatider fra Vækstfonden er det lykkedes at bygge et team og produkt. Mere end 6.000 københavnere følger anbefalingerne og historierne bag stederne på Instagram, og nye insidere slutter sig til fællesskabet på ugentlig basis. Appen lanceres den 10. maj og kan downloades i app store her, mens Android-brugere må vente lidt endnu.

Fuldtegnet hele ugen

Jungle-teamet har fra start satset på at skabe en stor følgerskare ved hjælp af en stærk visuel profil. Derfor har forretningsmodellen indtil lancering af appen også været at sælge visuelt indhold til restauranter i København, som de kan bruge på deres egne platforme. Men lancering af appen åbner op for integrationer og skalerbare indtægtsmuligher.

“På den korte bane vil vi samarbejde med restauranterne for at tiltrække gæster alle ugens dage, så de også har fyldt tirsdag, onsdag og søndag. Det skal vi gøre ved at udbrede kendskabet og ved at samarbejde med bookingplatforme, som vi allerede har fået henvendelser fra. På den lange bane vil vi gerne være en markedsplads, der kan tilbyde tech-løsninger til at gøre restauratørlivet nemmer og sjovere,” siger Kristoffer Hartwig.

Udover anbefalinger til restauranter og andre beværtninger regner Jungle med at tilbyde adgang til enkelte begivenheder og tidsbegrænsede pop-ups.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY