NSAwards, Nordic Startup Awards

Interessen for nordisk startup-awardshow er fordoblet

@Redaktionen

Nordic Startup Awards har i år fået navne på 1400 håbefulde startups ind. Det er en fordobling fra sidste år. De 542 startups er danske – og nu begynder den endelige udvælgelse frem mod finalen.

Fire nye nordiske priskategorier, en stigning i partnerskaber og dobbelt så mange nomineringer som året før. Nordic Startup Awards har vokseværk. I år har folkene bag prisuddelingen modtaget 1400 navne på håbefulde virksomheder i forhold til sidste års omkring 700 nominerede – i Danmark tæller listen 542 virksomheder.

“Hver region udmærker sig i bestemte områder, og det har skabt et behov for at tilføje nye vertikale kategorier særligt for hver af dem. I Norden har vi derfor fået inkluderet Fintech, Foodtech, Health/Lifestyle Tech og Startup Ecosystem initiative, så vi kan vise, at det er Norden god til, siger Kim Balle, medstifter og CEO af Nordic Startup Awards og Global Startup Awards.

Globalt bliver der også udvidet

Også i Global Startup Awards-regi er der kommet nye regioner til. I år dækker GSA både Norden, Centraleuropa, Sydøstasien og SAARC-regionen, som er landene omkring og inklusive Indien.

Som noget nyt kommer vinderne af basiskategorierne fra den nordiske region også til at dyste mod de andre aktive regioner under Global Startup Awards, og der kommer et stort networking-event med mulighed for at booke personlige møder på grand finale-dagen, som er for alle finalister samt Global Startup Awards-interessenter.

Nu skal ambassadørerne på arbejde

Nu, efter online nomineringerne er lukket, starter arbejdet for landenes udvalgte ambassadører, der skal screene nomineringerne og udvælge fem finalister hver, som sendes videre til anden runde som munder ud i en shortlist, der bliver publiceret af Nordic Startup Awards med de fem startups, der for hver kategori sendes videre til finalen.

I Danmark er der udvalgt syv ambassadører i startupmiljøet, heriblandt TechSavvy Medias chefredaktør, Simone Okkels.

“Awardshows som Nordic Startups Awards er ikke kun glimmer og interne skulderklap. At interessen er stigende, og at der er brug for kontinuerligt at udvide med nye kategorier, viser, at det danske – og nordiske – startupmiljø stadig kan noget. Det vil jeg gerne være med til at støtte op om blandt andet ved at være ambassadør, en opgave jeg glæder mig meget til at dykke ned i,” siger hun.

Den danske finale er i år arrangeret af WeLoveStartups, og kommer til at foregå i den første uge af september. Den nordiske finale bliver afholde i Stockholm 20. oktober.

Til næste år kommer den globale finale til at foregå i Qatar, hvor også de baltiske lande, Sydafrika og flere lande fra Mellemøsten kommer til at deltage.

Læs mere på nordicstartupawards.com, globalstartupawards.com og følg med på Facebook.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY