You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Silk Ventures

International venturefond henter milliarder til europæiske scale-ups med kig på Kina

@Redaktionen

Venture- og kapitalfonden Silk Ventures har lanceret en indledende investeringsfond på 500 millioner dollars til scale-ups fra USA og Europa, som vil skalere til det kinesiske marked.

Med hovedkvarter i London og miljøer i Menlo Park i Silicon Valley, Beijing og Shenzen er venture- og kapitalfonden Silk Ventures et foretagende, der rækker på kryds og tværs af grænser, og som investerer i tech-virksomheder på vej til at skalere ind eller ud af Kina.

Nu har Silk Ventures lukket en indledende investeringsfond på 500 millioner dollars, svarende til mere end tre milliarder kroner, penge øremærket europæiske og amerikanske scaleups med øjnene rettet mod det kinesiske marked. Det skriver Venture Beat.

De første aftaler kommer i løbet af sommeren

Fonden vil i første omgang se efter virksomheder inden for kunstig intelligens, IoT, fintech, medtech og robotteknologi. Investeringsfonden blev annonceret ved Kinas to-dages event, One Belt, One Road, men Silk Ventures har endnu ikke investeret i nogen virksomheder med den nye kapital. Dog forventer de at have første aftale på plads i løbet af juli, siger en talsperson til Venture Beat.

Silk Ventures er stiftet i 2015 med støtte fra den kinesiske stat, og investeringspuljen er finansieret af statsejede Assets Supervision og Administrations Commission Shenzhen samt en række fortrolige strategiske virksomheder.

Selvom Silk Ventures vil binde regionerne bedre sammen, skal de virksomheder, der vil skalere til Kina, stadig huske på, at de ved at indtræde på det kinesiske marked vil stå over for betydelige lovgivningsmæssige forhindringer.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY