You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Kunstig intelligens

Techgiganter i kapløb om at opkøbe kunstig intelligens

@Michael

Virksomheder som Google, Twitter, Intel og Appel er alle i kapløb om at opkøbe lovende AI-startups. Og nye spillere melder sig hele tiden på banen, så stregerne er tegnet op til, hvad der ligner en ny opkøbsbølge fra de store amerikanske tech- og industri-virksomheder.

Historisk har de store etablerede tech-virksomheder som Google, Microsoft og Facebook været i konkurrence om at opkøbe de mest lovende tech-startups. Fra YouTube til Skype over Instagram. De har alle taget deres del af kagen.

De seneste år har opkøbene dog været på tilbagetog. Men nu lader en ny opkøbstrend til at tage form og denne gang med nye industrielle spillere på banen.

Den nye arena er koncentreret omkring kunstig intelligens, og det lader virkelig til at være giganternes scene. Her kæmper virksomheder som Google, IBM, Intel, Apple og Salesforce i et kapløb om at opkøbe private artificial intelligence-virksomheder. De får denne gang kamp til stregen af nye konkurrenter som Ford, Samsung, General Electric og Uber, der også øjner muligheder i den fremadstormende teknologi. Det skriver CBinsights.

Således er over 200 private virksomheder, der på en eller anden måde arbejder med AI-algoritmer, blevet opkøbt siden 2012. Og det er med en stødt stigende frekvens, hvor over 30 opkøb er fundet sted alene i 2017s første kvartal, herunder Fords opkøb af Argo AI for én milliard dollars.

Google har ikke overraskende stået for flest opkøb af virksomheder som DeepMind Technologies for over 600 millioner dollars i 2014. Herefter følger Apple, der i alt har gennemført syv opkøb. Senest Israelsk baserede RealFace til en værdisætning på to millioner dollars.

Intel, Facebook og Microsoft deler tredjepladsen. Intel med hele tre opkøb i 2016 alene. Herefter følger Twitter, Salesforce og General Electric, der ligeledes er aktive opkøbere.

Der er altså stigende konkurrence og efterspørgsel på startups, der arbejder med kunstig intelligens. Det er nok usandsynligt, at alle opkøb vil blive en succes, men en ting er sikkert: interessen er stigende.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY