You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Kendte investorer køber sig ind i dansk AI-virksomhed

@Erik

Med en frisk millioninvestering fra en række prominente investorer vil den danske virksomhed Sentispec ved hjælp af kunstig intelligens effektivisere 10 procent af verdens varelagre inden for få år.


Mere nethandel og stigende forventning om hurtig levering kræver efterhånden meget effektivt varelager. En af løsningerne kan findes hos AI-virksomheden Sentispec, der ved brug af kunstig intelligens effektiviserer logistikken på et lager, og som netop har rejst en større millioninvestering.

Sentispecs teknologi gør det muligt at identificere og forstå objekter på billeder og i videoer. Eksempelvis kan teknologien scanne et enkelt billede fra en container og regne ud, hvor meget plads, der er til overs, og som potentielt kan sælges videre. Virksomhedens løsning er allerede implementeret hos store globale spillere inden for shipping og logistik.

“Der er endnu ingen, som rigtigt har fundet ud af at implementere kunstig intelligens i logistikbranchens kerneoperationer. Branchen bruger stadig håndscannere og kører rundt med halvtomme containere. Vores teknologi kan effektivisere hele processen og spare virksomhederne for enorme mængder penge og CO2,” siger Andreas Claudi, stifter og adm. direktør hos Sentispec.

I dag har syv medarbejdere spredt ud over Europa. Han vurderer, at Sentispecs kunder kan spare en halv million kroner om året per varehus.

– Der er ca. 180.000 store varehuse i verden, og vores mål er at servicere ti procent af dem. Samtidig sigter vi efter at servicere 3-5 procent af verdens årlige fragtvolumen i løbet af en overskuelig fremtid, siger Andreas Claudi.

Kendte investorer køber konceptet

Sentispecs store armbevægelser er ikke gået danske investorers næse forbi. Nu har venturefonden Founderment, som er ejet af blandt andre Bestseller-direktør Anders Holch Povlsen, samt en række angel-investorer fået øjnene op for Sentispec og investeret seks millioner kroner i foretagendet.

“Alt, der skaber en mere effektiv logistikhåndtering fra producent helt ud til den enkelte forbruger, rummer et enormt globalt potentiale. Når Sentispec så også rummer en stærkt CO2-reducerende dimension, bliver vi blot ekstra begejstrede for casen,” siger Anders Boelskifte Mogensen, direktør i Founderment og afslutter:

“Logistikbranchen skal digitaliseres yderligere, hvis den skal følge med udviklingen, og vi ser Sentispec som en vigtig komponent i branchens nødvendige digitaliseringsproces.”

Foruden Founderment består Sentispecs investorkreds af prominente personligheder som Morten Ditmer, stifter af teknologivirksomheden Ditmer A/S og Troels Riisbrich Underlien, medejer af e-handelsvirksomheden Vertica A/S.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY