You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Michael Hurup Andersen, stifter og co-CEO i Kompasbank

Kompasbank hev 215 mio. kroner hjem i investeringer i 2021

@Anna

Med en investering på 75 mio. kroner som blev lukket lige inden udgangen af 2021, kan Kompasbank prale af, at erhvervsbanken i alt har hevet 215 mio. kroner hjem i investeringer i 2021. Kapitalindsprøjtningen skal især bruges på udvikling af infrastruktur og produkter. 

Med en investering på 75 mio. kroner som blev lukket lige inden udgangen af 2021, kan Kompasbank prale af, at erhvervsbanken i alt har hevet 215 mio. kroner hjem i investeringer i 2021. Kapitalindsprøjtningen skal især bruges på udvikling af infrastruktur og produkter. 

Både eksisterende og nye investorer har pumpet yderligere 75 mio. kroner i neo-banken Kompasbank. Investeringen er en udvidelse af erhvervsbankens Serie A-runde, som lander på i alt 215 mio. kroner.

For stifter og co-CEO Michael Hurup Andersen er det et vidnesbyrd om, at investorerne ser et et stort potentiale i den 100 procent cloud-baserede erhvervsbank.

“Vi har fra starten været meget bevidste om, at hvis vi skulle løse den udfordring, som de danske SMV’er har med at få bedre adgang til lån og kapital, så skulle vi tænke bank på en helt ny måde. Derfor har vi bygget kompasbank fra bunden med en helt ny teknologi, der er løsrevet fra de eksisterende måder at tænke infrastruktur, service, produkter og bankforretning på,”  siger kompasbanks stifter og co-CEO, Michael Hurup Andersen og fortsætter:

“Vi er meget tilfredse med den opbakning, som både eksisterende og nye investorer har til vores forretningsmodel og koncept. Udvidelsen af vores serie A runde med yderligere DKK 75 mio. skal bruges til at levere flere skræddersyede løsninger til vores kunder.”

Målrettet SMV’er

Kompasbank er målrettet små og mellemstore virksomheder. Bankens mission er derfor at hjælpe disse virksomheder med at nå deres fulde potentiale, øge deres konkurrencedygtighed samt indfri deres vækstambitioner.

Læs også: Ugens Startup: “Man er en smule blind, hvis man er i tvivl om, at der er en revolution i gang i finansverdenen”

Udvidelsen af Serie A-runden skal derfor bruges på at sætte turbo på udviklingen af bankens digitale infrastruktur, produktudvikling og vækst i første halvdel af 2022.

“Som en en uafhængig, cloud-baseret bank uden filialer og tunge, langsomme systemer har vi både lavere omkostninger og en række udviklingsmuligheder, som andre banker ikke har. Med den tilførte kapital kan vi nå ud til endnu flere SMV’ere hurtigere, udbygge vores services og lancere flere produkter, der skaber mérværdi for vækstvirksomheder. Den position styrker vi ved at øge investeringerne i vores platform, organisation og talentmasse samt ved at skabe nye  partnerskaber med andre teknologiselskaber,” siger Michael Hurup Andersen.

Banklicens i marts 2021

Kompasbank modtog sin banklicens af Finanstilsynet i marts 2021 og slog dørene op for de første kunder i august samme år.

Siden marts har banken firdoblet antallet af medarbejdere, og siden åbningen i august er banken blevet godkendt til erhvervslån for trecifret millionbeløb og har taget imod indlån fra privatkunder.

“Kunderne har indtil videre givet os gode muligheder for at benytte vores platform og ekspertise til at give dem yderligere vækstmuligheder. Det er vi taknemmelige for, og vi håber, at det fortsætter i fremtiden. Men vi er meget bevidste om, at det er en godkendelse, vi skal gøre os fortjent til hver dag. Dette gør vi gennem bedre rådgivning, hurtigere behandlingstid og skræddersyede finansieringsløsninger – hver gang. Det er svært, men gør vi det korrekt, så har vi en enestående mulighed for at gøre en gigantisk forskel for det danske erhvervsliv,” siger Michael Hurup Andersen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY