You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Labfresh: Fra Løvens Hule til en af verdens mest avancerede t-shirts

@rasmus

Serieiværksætteren Kasper Brandi fortæller, hvad Tommy Ahlers investering på 600.000 har betydet for Labfresh og hvordan mødet mellem tech-tankegang og mode har været med til at skabe en t-shirt med en masse features.

Kasper Brandi og hans medstifter og partner, Lotte Vink, kastede sig for løverne her til aften med deres tøjtech-startup, Labfresh. De producerer en skjorte, der hverken lugter eller bliver plettet – og som mest af alt fortjener en gif som forklaring:

<i>Labfresh benytter en særlig teknik til at behandle det bomuld de benytter i deres skjorter som gør dem nærmest vandtætte <i>

“Programmet blev optaget i juli, og alt har ændret sig siden. Dengang var vi bare mig og Lotte, og vi arbejdede ud af vores lejlighed. Nu har vi syv ansatte og sidder på vores nye kontor, her i Amsterdams Red Light District og har syv ansatte,” siger Kasper Brandi.

Labfresh forlod Løvens Hule med en investering på 600.000 kroner for 15 procent af virksomheden og en ny investor, Tommy Ahlers. Investeringen steg senere til 1.500.000 kroner med hjælp fra en investeringsfond fra Dubai og en direktør fra Danfoss. I tiden efter Løvens hule er den månedlige omsætning steget fra 50.000 til 500.000. Det går med andre ord stærkt.

Som Tommy Ahlers sagde det, så er han ikke så interesseret i skjorter, men i hvad, der sker når man tager McKinsey-tankegang og bruger den i en ny industri.

Tech X fashion

De bestilte vareprøver hjem fra nettet. Testede. Besøgte tekniske universiteter og kemiske ingeniører i Paris og Portugal. Rejserne fungerede både som inspiration og romantiske getaways for de to stiftere.

“Da vi havde fået den første prototype, løb jeg en tur i den og kunne bagefter se, at mine armhuler stadig var tørre – det var så vildt. Samme aften tog jeg den på til en middag med tyve andre iværksættere, som hældte øl og vin udover mig hele aftenen,” siger Kasper Brandi.

Netop mødet mellem en tech-tilgang og mode er en af årsagerne til, at Tommy Ahlers gik med i projektet. Kasper Brandi ser heller ikke mange andre i markedet, der driver modevirksomheder, som de gør.

Læs også: Statum efter Løvens Hule: løverne ændrede forretningen radikalt

“Vi har Trelloboards, hvor alle kan se, hvilke opgaver de skal løse lige nu. Vi laver ikke kollektioner en gang om året, i stedet går vi live med nyt produkt hver måned, for det fungerer bedst med online marketing, og vi har tre growth hackers ansat,” siger Kasper Brandi.

De benytter teknologi fra Frankrig, Schweiz og Portugal til at fremstille deres skjorter. Europa har de strengeste krav til kemikalier i tøj, derfor producere de her. Eellers ville Kasper Brandi ikke kunne sove trygt om natten, som han siger.

Kickstarter en avanceret t-shirt

En anden afgørende forskel på traditionel mode og Labfresh er, at sidstnævnt fokuserer på langtidsholdbarheden af deres tøj og konstant videreudvikler på deres produkt. Det er deres næste store satsning et bevis på

“Den t-shirt, som går live på kickstarter i morgen, har vi udviklet en helt ny teknik til. Vi brugte i forvejen væsentligt færre kemikalier end vores konkurrenter til skjorterne, men for at undgå at der kom nogen og udkonkurrerede os på det parameter, har vi udviklet vores proces,” siger Kasper Brandi.

<i>Den nye t shirt er behandlet med en særlig voks der gør at selvom den bliver våd indvendig så går det ikke hele vejen igennem Den nye metode skal også bruges på den næste generation af skjorter<i>

Den nye t-shirt, som lige er gået på Kickstarter, er et produkt af at tænke iterativt og Kasper Brandis utålmodighed. Når et nyt produkt er sendt på markedet, så tænker Labfresh straks i udvikling, så 2.0-versionen er på vej. Det næste store skridt er en ny investeringsrunde senere på året.

“Vi vil gerne hyre vores egne tekstil- og kemiingeniører. Der er vildt mange ideer til flere produkter, for eksempel et par hvide sneakers, der aldrig bliver beskidte,” slutter Kasper Brandi af.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY