Dansk livsstilsapp for muslimer klar til global ekspansion

@jakob

SalamPlanet, er en ny social platform, der skal gøre det nemmere for muslimer at dele oplevelser og inspiration. Ikke bare i Danmark, men verden over.  Investeringsfonden Promentum Equity Partners ser et stort potentiale i platformen, der allerede har tusindvis af brugere i Danmark og skal lancere i Pakistan inden for få måneder.

SalamPlanet, er en ny social platform, der skal gøre det nemmere for muslimer at dele oplevelser og inspiration. Ikke bare i Danmark, men verden over.  Investeringsfonden Promentum Equity Partners ser et stort potentiale i platformen, der allerede har tusindvis af brugere i Danmark og skal lancere i Pakistan inden for få måneder.

“Behovet for denne livstils-app for muslimer er så stort, at vi simpelthen ikke kunne lade være med at lave den. Ja faktisk, forstår vi slet ikke, hvorfor den ikke for længst var lavet af nogle andre,” siger Omair Khan, der er direktør for SalamPlanet.

På klassisk vis opstod ideen, som følge af et behov. Omair Khan oplevede selv, at tid blev frustreret over, hvor lang tid han skulle bruge på at finde spisesteder, når han var på forretningsrejser.

“Jeg håber da, at alle, der er interesserede eller har spørgsmål, tager et kig med  – muslimer som ikke-muslimer. SalamPlanet indeholder noget alle kan bruge. Lige fra den gode anmeldelse af et spisested til et nemt og overskueligt indblik i hvad det egentlig er, at Islam handler om.”

Omair understreger ligeledes at SalamPlanet er åben for alle, der har lyst til at være med – også for ikke-muslimer.

Lancerer halalscanner

Der er allerede mere end 5.000 danske brugere og bliver også lanceret i Storbritannien inden længe. Den vokser dagligt og er i flittig brug og målet for SalamPlanet er at omfavne alle dele af den muslimske kultur på sigt, men på den korte bane har der været stort fokus på fødevarer.

Som en unik feature tilbyder SalamPlanet det, de kalder, en ‘halalscanner’. Det betyder at man kan scanne sine varer i supermarkedet og tjekke for eksempelvis animalsk indhold som svinegelatine i slik, halal og allergier – blot ved at scanne stregkoden.

“Vi vil gerne gøre det sikkert for muslimer men også andre mennesker, der går op i hvad de spiser. Mange varer i supermarkedet er ikke særlige forbrugervenlige, når kommer til at beskrive, hvad der er i selve produktet,” siger Omair Khan.

Ikke kun til minoritetsgrupper

Ud over at lancere i Storbritanien, hvor målgruppen er på 3 millioner muslimer, lancerer de også i Pakistan om lidt.

“Ideen udsprang egentlig af min egen frustration ved ikke nemt at have adgang til restauranter og indkøbsmuligheder i andre lande eller byer i Danmark. Men som vi har udviklet appen og fået feedback fra testbrugere ser vi, at der er et stort potentiale i at tilbydde flere ting, der tager sit afsæt i den muslimske kultur,” siger Omair Khan.

Dermed udvider SalamPlanet deres målgruppe betydeligt fra muslimer i minoritetsgrupper til muslimer i hele verden. Det har været udslagsgivende for, at platformen har kunnet tiltrække en investering fra Promentum Equity Partners.

Sætter døren på klem for milliardindustri

De erfarne erhvervsinvestorer fra Promentum er gået ind i SalamPlanet med et større fundingbeløb, der bunder i en stærk tro på, at der ligger et helt enormt uudnyttet og uberørt potentiale i det muslimske livsstils-segment. Et potentiale, der kan gå hen at blive en rigtig god forretning.

Irfan Goandal

“Vi ser, at især den unge urbane muslim, på tværs af verdens grænser, har mange af de samme træk i forhold til deres måde at betragte og leve livet på. De vil gerne leve det fuldt ud, men bliver ofte mødt af begrænsninger, der sætter dem fast i nogle rammer, som de egentlig ikke har nogen interesse at være i. SalamPlanet fjerner rammen og åbner op for nye muligheder og måder at leve det gode liv i hele verden,”  siger Partner i Promentum, Irfan Goanda

 

Om kort tid lancerer SalamPlanet derfor deres nye feature ’Pages’ til virksomheder, som kan hjælpe virksomheder med at nå hele vejen derud nemt og enkelt. Allerede nu kan Omair mærke virksomhedernes interesse i at være med fra start, og der er derfor åbnet for, at man allerede nu kan tilmelde sin virksomhed ved at kontakte SalamPlanet.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY