You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sponseret – Best Newcomer: Matchmakingplatformen Valuer.ai når millionomsætning på halvandet år

Det startede som en enmandshær med en god ide i et innovationsmiljø i Vejle. På halvandet år har det udviklet sig til en intelligent platform der matcher startups og corporates – og en millionomsætning fra virksomhedens 15 storkunder.

Der blev trangt på scenen da årets ”Best Newcomer” blev udråbt til Nordic Startup Awards under TechBBQ i mandags. Prisen gik nemlig til Valuer.ai, der trods sin unge alder stillede med hele 45 mand på scenen.

”Det var en rigtig fed dag. Vi havde hele teamet med ude til TechBBQ – og så sluttede det med, at vi fik prisen. Det er en fed anerkendelse, et kulturboost. Det kunne vi allerede fornemme til vores afterparty – det giver en stolthed at have vundet prisen,” siger Dennis Juul Poulsen, CEO og medstifter af Valuer.ai.

Samtidig håber han, at prisen kan fungere som en blåstempling af platformen. En blåstempling der kan sætte endnu mere fut under den i forvejen buldrende vækst.

”Vi har vækstet så meget det seneste år – på mange områder er vi enestående raket,” siger Dennis Juul Poulsen.

Tre mand – én kontorplads

Ideen til en platform, der kunne matche startups og corporates på en intelligent måde, havde længe rumsteret i hovedet på Daniel Laursen, da han i starten af 2017 gjorde den til alvor og startede med en kontorplads i Spinderihallerne i Vejle.

”Jeg kom i kontakt med Daniel, og var vild med hans ide om en platform, der skulle bringe startups sammen med store virksomheder, så de kunne samarbejde om at bygge innovation. Jeg havde allerede skidt under neglene, for jeg kom lige fra at have integreret mit eget startup Tweakker i en stor virksomhed efter salget. Så jeg havde en masse energi for at forbedre mange af de ting, der ikke fungerer i samarbejde mellem stor og lille virksomhed,” fortæller Dennis Juul Poulsen.

Rene Giese kom til som den tredje grundlægger af Valuer.ai. Her står han med "Best Newcomer"-trofæet ved Nordic Startup Awards.
Rene Giese kom til som den tredje grundlægger af Valuerai Her står han med Best Newcomer trofæet ved Nordic Startup Awards

I sommeren 2017 satte han sig derfor ved samme kontorbord i Vejle som Daniel Laursen, og inden længe sluttede den tredje medstifter Rene Giese sig til teamet. Og derfra tog det fart.

”Spinderihallerne har været dygtige til at hjælpe os; Vi fik et større kontor i hallerne så vi kunne have praktikanter og indgik et samarbejde om Resilience Business Cup. Derfra fik vi investeringer om bord, og så gik det hurtigt frem mod den store lancering til Slush,” husker Dennis Juul Poulsen.

2900 scouts fodrer den kunstige intelligens

Med 2900 scouts koblet til fællesskabet, har Valuer.ai på et år opbygget et netværk der strækker sig langt ud over landets grænser, og som via en specialdesignet app suger struktureret viden direkte ned i virksomheden startup-database. En database som startuppet har bygget kunstig intelligens ovenpå, så matchingen bliver endnu skarpere.

”Vi har et team på fem data scientists og analytikere der sidder og bygger vores kunstige intelligens på platformen. Vi har en fungerende tragt, hvor vi får data ind gennem den strukturerede proces og på tre forskellige algoritmiske lag sorterer startups, så de bliver matched med de store virksomheder på den mest intelligente måde,” siger Dennis Juul Poulsen.

Læs også: Ny AI-virksomhed lander tocifret millioninvestering

Algoritmerne vurderer startuppets overordnede chance for at blive en succes, derefter kigger de på deres forretningsmæssige formåen ud fra nogle kriterier sat af kunden – altså den store virksomhed der leder efter startsup at samarbejde med – og til sidst matcher de startuppet med kunden.

”Det er det, der er forskellen på os og så de store, generiske platforme. Vi kigger jo ud med de store briller på og finder mange tusinde startups, der bliver kørt igennem vores tragt, så vi ender op med et mindre antal højt kurraterede virksomheder, vores kunder kan lade sig inspirere af. På nuværende tidspunkt har vi lavet 400 matches, som er blevet præsenteret for vores kunder, og vi har kun fået sindssygt god feedback på dem,” siger Dennis Juul Poulsen.

Innovationsradaren lokker de store til

Grundfos kom med som første kunde på Valuer-platformen i starten af året, og siden er det lykkes den unge virksomhed at få 15 kæmpevirksomheder fra Danmark med – blandt andet Microsoft, ISS og Salling Group.

”Man ved bare, at der normalt er kanon lange salgsprocessor med så store virksomheder, men vi har formået at sælge vores vision, så de første kunder har kunnet være med til at forme platformen,” siger Dennis Juul Poulsen.

Selvom det kun er et fåtal af de 400 matches der er endt ud i konkrete samarbejder, har Valuer ikke haft problemer med at finde nye kunder til platformen. Det handler nemlig i lige så høj grad om, at de store virksomheder bliver klogere på, hvilke udfordringer de egentlig står overfor, før de indleder mere konkrete samarbejder.

”Kunderne vil ikke bare lave et innovationsprogram over tre måneder. De skal bygge noget op som er kontinuerligt. Det de tapper ind i skal fortsætte, og det er det, vi giver: En innovationsradar som de tænder for, der bliver ved med at stå og pulsere og finde innovation til dem på en vedvarende basis,” siger han.

Millionomsætning og opkøb på vej

Valuer.ai har stadig hjemme i Spinderihallerne, hvor det hele startede for halvandet år siden. Men samtidig har virksomheden også åbnet et større kontor på Østerbro og tilknyttet medarbejdere i Beograd og Skopje, så teamet gennem en effektiv proces med oplæring af studiemedarbejdere og praktikanter nu tæller op mod 90 mand.

”Næste skridt er internationalisering, så planen er, at vi rejser en større runde i slutningen af året eller starten af næste år. Vi har allerede en del forskellige veje, vi kan gå, så vi kan komme til at træde speederen i bund og gå internationalt,” siger Dennis Juul Poulsen.

Selvom virksomheden i øjeblikket bruger flere penge end de tjener, er det også gået voldsomt frem på indtjening i år.

”Vi regner med at ramme en annualiseret omsætning på 12 millioner kroner i år. Og har vi en månedlig, tilbagevendende omsætning på én million i slutningen af året, skal vi jo gerne fortsætte den rejse, så vi ligger på 3-4 millioner i måneden næste år. Det er vores mål,” siger han.

Startuppet har endnu ikke har rundet to år, men har alligevel allerede de første opkøb i kikkerten. Dennis Juul Poulsen ønsker dog endnu ikke at løfte sløret for, hvem de har på kornet.

UGENS STARTUP: