Skat

Mobilepay hjælper Skat ind i den digitale tidsalder

@rasmus

Skat og Mobilepay indgår et samarbejde, der skal gøre det lettere for brugerne af platformsøkonomiske services at betale skat.

I fremtiden skal digitale daglejere have lettere ved at betale Skat. 

Derfor indgår Skat og Mobilepay et nyt samarbejde, der hjælpe danskerne med at huske skattebetalingen, når de benytter digitale platforme til at leje, arbejde eller sælge. Det skriver Børsen.

“Hvis man sælger en ydelse, skal køberen kunne se, at der er indberettet Skat. Så hvis jeg anmoder om nogle penge, så kan du se, at de bliver indberettet. Det skulle gerne være en konkurrencefordel i Danmark,” siger skatteminister Karsten Lauritzen (V) til Børsen. Regeringen lancerer initiativet i dag mandag som en del af en større deleøkonomisk strategi.

Formålet med samarbejdet er at udvikle en API, der kan integreres direkte i apps og digitale services. Den nye løsning skal ligge klar medio 2019.

Digitale daglejere byder Skat velkommen

Matthias Linnemann er CEO og medejer af Worksome, der er en platform for fleksible ansættelser. Han byder en bedre integration af skattebetaling velkommen og forudser, at det for hans platform vil betyde færre administrationstimer.

“Skat kan i dag ikke modtage de oplysninger i et automatiseret format, men hvis de kunne det via en API, så ville det bare køre fuldstændig flydende. Så kunne de få alle oplysninger om transaktioner til Worksome, og se, hvad folk tjener gennem vores platform. Det vil være optimalt og spare os for en masse tid og ressourcer,” siger Mathias Linnemann til Børsen.

 

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY