20 hardware startups udvalgt til årets Danish Tech Challenge

@jakob

Efter fire succesfulde Danish Tech Challenge-forløb har Industriens Fond bevilget finansiering til yderligere tre år. Fredag bød DTU Science Park inden for i deres nye containerkontor Future Box for at vise det nye kuld af hardware startups frem.

Efter fire succesfulde Danish Tech Challenge-forløb har Industriens Fond bevilget finansiering til yderligere tre år. Fredag bød DTU Science Park inden for i deres nye containerkontor Future Box for at vise det nye kuld af hardware startups frem.

Det er femte år i træk, at DTU Science Park afholder Danish Tech Challenge. Sammenlagt har Danish Tech Challenge virksomheder tiltrukket mere end 300 millioner kroner i ekstern kapital.

”Det er et sindssygt stærkt felt af startups i år, der spænder bredt over flere industrier. Vi har teknologier repræsenteret med alt fra 3D print, IoT til kunstig intelligens og telekommunikation, samtidig spænder de bredt over flere industrier. repræsenteret med fem virksomheder. Mange af virksomhederne er langt i deres udvikling og vi ser meget frem til at være en del af deres skaleringsrejse mens der også er flere yngre virksomheder, der skal have viden og sparring til at udvikle deres produkt,” siger Camilla Gilbro, der er projektleder på Danish Tech Challenge.

De tyve virksomheder, der er nøje udvalgt af en jury efter flere måneders forløb med screeninger og interviews kan se frem til en stor oplevelse, hvor iværksætterne godt kan forvente at blive sat på en stor opgave.

“Danish Tech Challenge kræver tid og hårdt arbejde, og du skal være åben for feedback. Hvis du er det, har du en rigtig god chance for at udvikle din virksomhed,” siger Martin Winkel, der er co-founder i sidste års vindervirksomhed Rosenby Engineering.

Årets deltagere i Danish Tech Challenge

Easyshopper: Er en lift til kurve i supermarkeder. Liften er en stor hjælp til personer med sklerose, diskus prolaps og andre sygdomme, der gør det svært at løfte kurven.

Floodframe: Beskytter huse mod skaderne fra oversvømmelser. FloodFrame nedgraves omkring huset, den er usynlig og en permanent installation. Den aktiveres automatisk, når vandet stiger. Den bruger ikke strøm, og aktivering kræver hverken, at du eller andre er til stede.

Lynx Sight: Visuel inspektion i plastikindustrien, der benytter robotarme i produktioslinjer for billig eftermontering og skalerbar kvalitetskontrol.

Lapee: Transportabelt kvinde-urinal. Lapee giver mulighed for kvinder kan urinere hurtigt, sikkert og hygiejnisk.

Go Dogo: Et stimulerende spil til hunde, der skal holde den beskæftiget eksempelvis når ejeren ikke er i hjemme.

MeasureLet: Et teknologisk toilet, der kan måle patientens urin og afføring og overføre data direkte til en patientjournal. Målet er at øge effektiviteten på hospitaler, samt forbedre patient- og sygeplejerskeoplevelsen.

MikeBooster: Et mikrofonophæng, der forbedrer lydkvalitet i skjulte lavaliermikrofoner på film- og tv-produktioner.

MiWire: En internetopløsning, der giver internetadgang, hvor andre ikke kan. Du kan nu få en internetforbindelse via mobilnettet, hvilket er op til 10 gange hurtigere end forbindelsen, du kan få på din mobil eller med et traditionelt mobilmodem.

Nordetect: Biokemiske analyseinstrumenter til at optimere ressourceforbruget i landbrugsindustrien. Teknologien kan bruges til at teste næringsniveauerne i jord, gødning og plantevæv.

PreCure: IoT-enhed der hjælper med rehabilitering efter muskellidelser i armen. PreCure-albuen er et smart slidbar ærme til underarmen, der måler muskelaktivitet (sEMG) ved hjælp af vævede elektroder. Oplysningerne sendes via en smartphone til en sky, hvor avanceret machine learning overvåger og evaluerer aktiviteten.

TubusOne: En lavteknologisk kommunikationsenhed, der bruges til at navigere på tabletter og smartphones for folk der er ramt af lammelse fra halsen og ned. TubusOne er et mundstyke med en lang pind, der virker ved at blæse lidt ind i røret, hvorfra en funktion aktiveres. Virker som en finger på alle berøringsskærmsenheder. Patent pending.

WelcomeBob: En digital dørtelefon til private og virksomheder, der gør det muligt at tage imod gæster på distance.

Walk With Path: Består af to enheder. En enhed sættes fast på fodtøj og ved hjælpe af laserdioder skal hjælpe ældre mennesker, der har vanskelligheder med at gå, til at træde sikkert og præcist uden at falde. Derudover en sål med vibrationer, der skal optimere balanceevnene. Sætter fokus på forebyggelse af skader, forbedret mobilitet og brugercentreret design og intervention.

MatchBoard: Et teknologibaseret læringsbræt, der kombinerer kraften i computerbaseret teknologi med styrken af traditionelle læringsmetoder uden skærm. Målgruppen er primært børn i alderen fem til ti år.

ZAFARI: Ved hjælp af en ny teknologi vil en ZAFARI-etiket gøre det umuligt at bruge et produkt og senere returnere det til en webshop.

Rel8: Løsning der overvåger og sporer processer i masseproduktion af plast. rel8s sporbarhedsløsning muliggør perfekt LEAN, optimeret forsyningskæde, specifikke kundeforbindelser, overholdelse af lovkrav, minimering af forfalskede produkter mv.

SolarSack: Vandbeholder der kan rense fire liter vand på fire timer ved hjælp af sollys. SolarSack har til formål at hjælpe folk i udviklingslandene. Solarsack er ti gange billigere og over 300 gange bedre for miljøet end de lignende alternativer.

Rigsters: Når man tager kopier en genstand til 3D print, skal man tage mange manuelle billeder for at kopiere genstanden præcist. Rigsters udvikler en automatiseret scanningsløsninger. De skræddersyer deres system til eksempelvis at digitalisere museumsgenstande.

Spraino: Skridsikker komponent der kombinerer en skos naturlige greb med friktion og skadereducerende effekt uden at gå på kompromis med funktionalitet. Skal reducere ankelskader hos idrætsudøvere.

TREBO: Omdanner polymeraffald, såsom plastprodukter, gulvtæpper og syntetiske tekstiler, til genanvendelige materialer. Gør dem i stand til at tilbyde højkvalitets genbrugspapir til industriel brug.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY