Movesense: Bevægelsesmålinger er et paradigmeskift i sportstracking

Movesense: Bevægelsesmålinger er et paradigmeskift i sportstracking

@Redaktionen

GPS og målinger er hjerterytmen er blevet normen i sports tracking. Men ved at tilføje bevægelsesmålinger, kan trackingen komme meget længere. Derfor har Movesense udviklet platformen, der gør det tilgængeligt for masserne.

GPS og målinger er hjerterytmen er blevet normen i sports tracking. Men ved at tilføje bevægelsesmålinger, kan trackingen komme meget længere. Derfor har Movesense udviklet platformen, der gør det tilgængeligt for masserne.

Artiklen er sponseret af Movesense – en af de partnere, som har gjort temaet “Sportstech 2021” muligt.

På bare få år er det blevet helt almindeligt at tracke sin rute og måle hjerterytme når man dyrker sport – uanset om man er topatleter er passioneret amatør. Uanset om dataen bruges til at forbedre træningen eller bare til at vise den frem på det foretrukne sociale medie for aktive; wearbles til tracking er blevet en essential del at udstyret i mange sportsgrene.

Men vi har kun set toppen af isbjerget, hvis man spørger Movesense. Det næste paradigmeskifte i at kvantificere den sport vi elsker, vil blive drevet af bevægelsesmåling.

“En bueskytte får ingen brugbar information fra GPS, og hjerterytmen er ikke afgørende for en bueskyttes performance. Men at kende rytmen i hvert skud, stabiliteten før der skydes en pil osv. kan være meget interessant og åbne nye måder at optimere træningen på,” siger Terho Lahtinen, Senior Manager of Future Concepts i Suunto, som Movesense er en del af.

“Al sport handler om bevægelse, hvilket gør bevægelsesmåling relevant til næsten alle sportsgrene i verden. Derfor er apellen også meget breddere end for hjerterytme og GPS; Bevægelsesmålinger er en guldmine for udviklingen af nye, relevante løsninger til at tracke sport.”

Terho Lahtinen, Senior Manager of Future Concepts i Suunto.

En åben platform for wearables

Movesense har stor erfaring med GPS og hjertemonitorering gennem sportsurene fra moderselskabet Suunto. Men efter at have udviklet sensorerne til at måle bevægelse indså de, hvor stor en game-changer det kunne blive for sportstracking. Hvilken fik dem til at genoverveje hele deres forretningsmodel.

“Det har potentialet til at blive en meget større forretning end sportsure er i dag. Vores konklusion var: Mulighederne er så stor, at vi som en virksomhed kun kan kradse i overfladen. Så vi besluttede at gøre det til en åben platform,” siger Terho Lahtinen.

Platformen inkluderer både hardwaren (sensorerne) og en række digitale værktøjer, som gør det nemt for iværksættere og innovatører at udvikle wearbles, som kan tracke deres yndlingssport – uden den store forhåndsinvestering som hardware- og produktudvikling typisk kræver.

“Vi ved ikke meget om volleyball, men hvis nogen andre ønsker at måle på bevægelserne i volleyball, giver vi udviklerne værktøjerne og teknologierne til at bygge en dedikeret løsning til det. Vores mission er at gøre barrieren for at komme igang med at udvikle wearables så lav som muligt,” siger Terho Lahtinen.

Dybden er endeløs

Bevægelses-sensoren fra Movesene er lille, hårdføre og vejer under 10 gram, hvilket gør det muligt at montere den på atleternes lemmer såvel som sportsudstyr. Når sensoren bæres med en bryst-strop, kan den desuden også måle hjerterytme og ECG. Og de alsidige monteringsmuligheder giver en masse nye måder at tracke og optimere træning og performance.

Sensoren bliver blandt andet brugt til at studere den visuelle opfattelse på banen i fodbold (monteret på hovedet), til at analysere svømmeteknikker og til at måle spydkast (med en sensor på håndledet, hoften, foden og selve spydet).

Med andre ord udgør mulighederne et nyt og endeløst paradigme i tracking. Movesense ville aldrig være i stand til at afdække alle mulighederne selv. Og derfor vil de heller egøre det let for andre at udnytte teknologien.

“Det er en forretningsmuligheder for os, men også en mission om at gøre sportstracking tilgængelig på en meget breddere facon,” siger Terho Lahtinen og tilføjer:

“I dag er generelle fitness trackere lette at få fat i, men løsninger målrettet specifikke sportsgrene er ofte for dyre og komplicerede til det bredde publikum. Vi har allerede en række kunder, som arbejder med amatørhold og individuelle sportsudøvere, fordi de med Movesense kan tilbyde værdifulde indsigter til en lav pris. Jeg er sikker på, at der på tværs af sportsgrene er en masse motiverede atleter, som ønsker at forbedre deres performance. Og målinger er én måde at finde brugbare indsigter, som gør træningen mere effektiv – uanset om det handler om styrke, fart, smidighed, reaktionstid, teknik eller noget helt andet.”

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY