You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Nøgleprofiler med værdifuld erfaring er vejen til vækst hos Uniqkey

@Redaktionen

Tidligt på vækstrejsen satsede Uniqkey på at tiltrække erfarne profiler for at modne startuppet hurtigt. Det har nu sat gang i en snebold, hvor det dygtige team tiltrækker nye talenter.


Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Uniqkey.


Der er fart på hos sikkerheds-scaleuppet Uniqkey, som har oplevet massiv vækst det seneste halvandet år. Og spørger man Hakan Yagci, der er CEO i virksomheden, skyldes succesen i stor stil rækken af erfarne seniorprofiler, som Uniqkey har formået at tiltrække til nøglepositioner.

”Vi har kandidater med mange års unik erfaring fra velkendte virksomheder, som har gjort det muligt at bygge en organisation, som sammenlagt har mange års erfaring, selvom vi er en ung virksomhed,” siger Hakan Yagci.

Blandt de mere end 40 medarbejdere, der i dag udgør Uniqkey, er der erfaring fra toppositioner i blandt andet KeepIt, Visma, HSBC Bank og E-boks – og de dækker positioner hele vejen fra brugerdesign og salg til sikkerhed og kundeservice. Hvilket har været en helt bevidst strategi, som skulle modne virksomheden hurtigt.

”Vi leverer et produkt, som håndterer infrastruktur og sikkerhed, så vi er nødt til at have en tyngde i teamet, så vi ved, at de beslutninger vi tager, er de rigtige første gang. Det er vigtigt, at vores kunder trygt kan lægge deres infrastruktur i vores hænder,” siger Hakan Yagci.

Men en ting er at ønske sig erfarne stjerner til teamet. Noget andet er at tiltrække og fastholde dem. Og Uniqkey har formået begge dele – vel at mærke uden at være lønførende.


Fakta: Uniqkey

  • Uniqkey tilbyder en komplet sikkerhedsløsning for virksomheder, som gør det nemt for medarbejderne at logge ind – og nemt for it-afdelingen at bevare overblikket over de mange systemer.
  • Selskabet blev stiftet i 2017, og har siden start tiltrukket investeringer på over 20 mio. kroner til produktudvikling. I dag beskæftiger Uniqkey 40 medarbejdere på tværs af sine tre kontorer.

Fundamentet overbeviste sikkerhedsekspert

Egentlig var det Christian Tusborgs erfaring og interesse i it-sikkerhed, der fik ham til at kigge nærmere på Uniqkeys løsning. I første omgang blev han bedt om at prøve at finde hullerne i osten gennem sit arbejde som Solutions Architect hos E-boks.

”Jeg begynder at grave mig ned i løsningen og finder ud, af at sikkerheden er i top. Selvom det er en forholdsvis ung virksomhed, er der faktisk styr på det hele vejen igennem. Og da jeg begynder at kigge på features, ser jeg noget, som jeg synes er unikt, og som mangler i markedet. Deres kombination af avanceret sikkerhed, teknologi, produkt og team imponerende mig,” fortæller Christian Tusborg.

Samarbejdet startede med rådgivning fra den erfarne tekniske chef, men han endte hurtigt med at blive så involveret, at han i dag er CTO i Uniqkey.

Spørger man ham hvorfor, han er gået fra en veletableret spiller til et ungt scaleup, findes en del af svaret i, at han gerne vil være en del af vækstrejsen. Men virksomhedens dygtige team og deres ambitioner på produktets vegne, har været mindst lige så vigtigt.

”Det første, jeg kigger på, er CEO’en. Er det en, som har ambition nok, til at drive det her? For i et startup er det CEO’en og seniorteamet, der skal drive det – ellers er det ikke sjovt. Og der var jeg imponeret: Alle vil samme vej, og helst lidt hurtigere, end det kan lade sig gøre,” siger Christian Tusborg, som forklarer at den indstilling passer perfekt til hans eget temperament:

”Jeg har et drive for at flytte baren højere hele tiden, og det kan man ikke på samme måde i et stort firma. Når vi gør noget i Uniqkey, drejer organisationen sig lynhurtigt. I større virksomheder tager det måske seks måneder for at ændre retning. Hos Uniqkey er det maks en måned.”

”Alle folk i Uniqkey er her, fordi de vil det og har ambitionen om at nå et mål – de er de rigtige til at udfylde deres opgave. Der er ingen, hvor jeg tænker: De er den forkerte til jobbet, og er her kun, fordi de har opsparet anciennitet gennem 30 år,” fortæller Christian Tusborg.

Snebolden ruller

Udfordringen med at tiltrække de bedste talenter – særligt indenfor IT – er noget de fleste scaleups kan nikke genkendende til. Men det er gået anderledes glat for Uniqkey, siden Christian Tusborg er kommet til som CTO. Faktisk er hele udviklingsafdelingen blevet ansat gennem netværk og anbefalinger.

”Min filosofi er, at man helst skal ansætte folk, der er bedre end en selv. Og selv dem, der er de allerbedste, skal udfordres maksimalt, så de synes, det er fedt at være her,” siger Christian Tusborg, og fortsætter:

”Vi har udviklere, der fortæller mig, at de har lært mere de seneste seks måneder hos Uniqkey, end de har i resten af deres karriere – fordi de bliver presset til at udvikle nye løsninger, som er bedre end det, der allerede findes.”

Den særlige kultur i et scaleup på vej frem, er tiltrækkende for mange. Men Hakan Yagci mener, at det især er det talentfulde team, der tiltrækker andre talenter.

”Folk synes, det er fedt at komme ind i et sted med mange erfarene kollegaer, som har prøvet scaleup-rejsen før, eller har erfaring fra store virksomheder. Det er den perfekte platform til at udvikle sig selv og samtidig skabe high performance teams,” siger han, og fortsætter:

”Siden vi lavede det her ryk mod erfarne profiler for halvandet år siden, har vi kunnet tage nogle enorme ryk i markedet. Og som et resultat af de profiler, vi har fået ind, er vi også blevet en attraktiv arbejdsplads.”

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY