Ny app finder fremmede gæster til din nytårsmiddag

@sebastian

Den nye, digitale madklub TastePlease, som er en slags Airbnb for middagsselskaber, bruger teknologi til at forbinde værter med nye middagsgæster. Startuppet håber, at TastePlease kan blive app-udgaven af “Festen og Gæsten” på nytårsaften.

Siden 90’erne har P3’s radioprogram “Festen og Gæsten” parret værter og gæster, som ikke kender hinanden på forhånd, til nytårsfesten. Og den ide håber appen TastePlease at hoppe med til på nytårsaften i år – bare med det gode måltid som omdrejningspunkt.

”Vi oplever mindre selskaber på 2 eller 4, der leder efter andre at lave en fest med, eller som vildt gerne vil dele deres specielle menu eller nytårstradition med andre. De kan mødes på TastePlease, som du kan kalde en Airbnb for middagsselskaber eller tech-versionen af P3’s radiohit Festen og Gæsten, der matcher gæster og fester til nytår. Vi gør det bare hele året rundt,” siger Frank Lantz, stifter af TastePlease, kok og tidligere restauratør på den københavnske madscene.

Stifteren håber, at der på deres første nytårsaften vil opstå et sted mellem 20 og 50 middagsselskaber gennem appen, og har sænket gebyret for at booke igennem appen fra 10 til 6 procent til højtiden.

Danskere klar på fællesspisning

Som med enhver to-siddet forretningsmodel har TastePlease udfordringen med at skulle finde både værter og gæster til middagsselskaberne. Men siden TastePlease startede i sommer, har de faciliteret over 100 middagsselskaber og haft 900 gæster igennem appen.

Stifteren mener dog kun vi har set starten af “social dining”-trenden, og med 6000 brugere på appen søger han fundraising på to millioner euro til at videreudvikle konceptet – så det kan blive meget nemmere at spise sammen med fremmede til hverdag i fremtiden.

”Vi er stadig i virksomhedens første udviklingsfase, men der vil frem mod 2019 komme en hel del nye features på TastePlease – blandt andet en social kogebog-funktion. Vi ved også allerede nu, at konceptet har et kæmpe potentiale i udlandet og har landet nogle fine samarbejder med for eksempel Expat-netværk,” forklarer Frank Lantz.

Med på Taste-teamet er i øjeblikket fire danske madentusiaster og to ukrainske udviklere.

En oversigt over middagsselskaberne i TastePlease appen Selskaberne bookes og betales direkte i appen og som forretningsmodel tager TastePlease et gebyr for at forbinde vært og gæster

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY