Ny fond vil investere i morgendagens Metaverse-giganter

Ny fond vil investere i morgendagens Metaverse-giganter

Grundlæggerne af FOV Ventures, Dave Haynes (venstre) og Petri Rajahalme.
Den nye, britisk-finske fond FOV Ventures er målrettet unge XR-virksomheder, som i den nære fremtid vil bidrage til Metaverset. Fonden har allerede rejst et trecifret millionbeløb, men er langt fra i mål. 

Metaverset er lige om hjørnet. Derfor har de to tech-veteraner Dave Haynes og Petri Rajahalme nu lanceret venturekapitalfonden FOV Ventures, som skal investere i unge startups inden for XR-branchen.

XR er en fællesbetegnelse for augmented reality, virtual reality og mixed reality, som enten blander virkeligheden med et digital lag, eller lukker en bruger ind i et fuldt ud digitalt univers.

Fonden har på nuværende tidspunkt rejst 122 mio. kroner, men målet er 186 mio. kroner.

De mange millioner kroner blegner dog en smule sammenlignet med den estimerede værdi på 800 milliarder dollars, som Bloomberg anslår Metaverse-markedet vil have i 2025.

“Vi mener, at Metaverset repræsenterer en mulighed, som er flere milliarder dollars værd, i løbet af det næste årti. Det vil fundamentalt ændre måden, vi leger, socialiserer og shopper på, men også måden, vi arbejder og samarbejder på. Vi får også brug for nye værktøjer til de skabere, som bygger denne nye virkelighed. Som med tidligere udviklinger på internettet, tror vi, at Metaverset vil frigive en ny generation af milliardvirksomheder. Vores mission er at identificere, finansiere og støtte disse virksomheder,” siger Dave Haynes, der har været med til at grundlægge Soundcloud og senest har arbejdet for tech-virksomheden HTC.

Stor interesse for Metaverset

Til at starte med vil FOV Ventures skyde 1,8 til 3,7 mio. kroner i 25 forskellige virksomheder, som enten befinder sig i pre-seed eller seed-stadiet.

Læs også: Nu søger investorerne igen mod XR-markedet: “Timingen ser ud til at være rigtig”

Fonden er især interesseret i virksomheder, der beskæftiger sig med identitet, avatarer, handel, underholdning & sociale medier, fremtidens arbejdsplads samt værktøjer til skabere og infrastruktur.

“På baggrund af den seneste interesse for og potentiale i Metaverset, har vi set en tilstrømning af talent og interesse. I de sidste fem år har Dave og jeg siddet på forreste række og har opbygget et stærkt netværk ved at være meget aktive i økosystemet. Vi tror på, at vi tilføjer en masse værdi til de startups, vi investerer i, gennem vores kombinerede ekspertise såvel som vores ‘Edge Network’, som giver stifterne ekstra støtte, samt introducerer os til nye startups,” siger Petri Rajahalme, der tidligere har været Managing Director i Nordic XR Startups, der beskæftiger sig med investeringer i XR-virksomheder.

Dave Haynes og Petri Rajahalme har tidligere investeret i en række af startups, som på den ene eller anden måde beskæftiger sig med Metaverset. Eksempelvis har duoen tidligere investeret i Wave, en platform for virtuelle koncerter, ReadyPlayerMe, der tilbyder brugere en avatar på tværs af spil, samt Web3, en handelsplatform for autentificerede, virtuelle varer.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY