You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ny massiv vidensdatabase kortlægger universiteternes iværksætterindsats

@rasmus

Når de studerende ved landets universiteter ikke har travlt med at opfylde ECTS-kvotaen, er der en bred vifte af ekstracurriculære iværksætteraktiviteter de kan tage fat i. Så bred at det har været svært at skabe få et overblik over – indtil nu. Aalborg Universitet ser perspektiver i det nye initiativ. 

Iværksætteri og akademika.

På overfladen kan det forekomme som uforlignelige størrelser. Men i disse år bliver der afsat anseelige midler til at kombinere de to. En ny undersøgelse fra tænketanken, DEA, og Fonden for Entreprenørskab afdækker nu de iværksætterindsatsen ved professionshøjskolerne, erhvervsakademierne og universiteterne på interaktive oversigter.

Kilde: DEA og Fonden for Entreprenørskab

Fra skåltale til facts

De undersøgte universiteter tilbyder alle inkubatorer, mentorforløb og afholder startupkonkurrencer. Men derudover er der altså en hvis forskel på indsatserne og hvordan de tager sig ud på ved landets højeste uddannelsesinstitutioner.

Pernille Berg er chef for forskning, analyse og videregående uddannelser ved Fonden for Entrepenørskab og den nye vidensdatabase skaber ifølge hende et tiltrængt overblik.

“Vi har lavet den her vidensindsamling, fordi alle indenfor entreprenørskabsfeltet taler om, at der skal være en indsats i de ekstracurriculære iværksættertilbud, men de færreste har vidst hvilke indsatser der var,” siger Pernille Berg og fortsætter:

“Det kan lyde lidt hårdt, men når universiteterne skulle formidle deres indsats, så har det ofte været skåltaler. Men det har været svært at finde ud hvilke konkrete aktiviteter, der reelt har været. Vi efterkommer den nysgerrighed vi har oplevet i det entreprenørielle økosystem.”

Hun håber at det nye initiativ vil blive brugt af både universiteter,der kan lade sig inspirere af hinandens indsatser, men også studerende, der kan blive opmærksomme på deres egen institutions tilbud.

AAU: Vidensdatabasen kan skabe dialog på tværs af universiteter

En af de institutioner, der har tilbud i alle kategorierne er Aalborg universitet. Morten Dahlgaard er Videnssamarbejdschef ved Aalborg Universitet og ser perspektiver i den nye database. 

“Det er en fordel at se hvad de andre arbejder med, så vi kan blive inspirerede og så kan det skubbe på det samarbejde og den vidensdeling vi allerede har på tværs af organisationerne – og skabe en dialog, der gør det lettere at koordinere med andre universiteter,” siger Morten Dahlgaard.

Læs også: Universitets inkubatorer på dannelsesrejse i Israel

Det er ikke en tilfældighed at Aalborg Universitet har fået fuld plade, ifølge Morten Dahlgaard er de studenteriværksætteri i højsædet i Nordjylland.

“Det at arbejde med entreprenørskab er en mission for os som universitet. Det er væsentligt at sikre at der kommer endnu flere iværksættere ud af universiteterne,” siger Morten Dahlgaard.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY