You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Universal Robots, Business Angel

Ny redegørelse om digi-Danmark: Medarbejdere skaber værdi for 730.000 kroner

@mathias

En ny redegørelse fra Erhvervsministeriet viser, at digitale virksomheder er mere produktive, og det betyder at hver ansat er mere værd, end hvis virksomheden ikke var digital.

Nogle gange er det godt, at få tingende sat på plads igen og igen: Digitaliseringen er kommet for at blive, at det er for det meste en positiv ting. Det er – i store træk – konklusionen på en ny redegørelse fra Erhvervsministeriet, som har undersøgt den digitale vækst i Danmark.

En af konklusionerne er, at ansatte i de mest digitaliserede virksomheder i gennemsnit skaber værdi for 730.000 kroner. Det er ifølge rapporten 135.000 kroner mere, end ansatte er værd i de mindst digitaliserede virksomheder. Den ekstra værdi i den digitale virksomhed kommer fra større vækstpotentiale og bedre konkurrenceevne.

Erhversminister Brian Mikkelsen siger i en pressemeddelelse, at danske virksomheder er blandt de mest digitale i Europa, men at han fortsat vil have fokus på digitalisering.

“Danske virksomheder står ikke så stærkt på de nyere digitale vækstområder som for eksempel kunstig intelligens, big data og sensorer. Vi skal derfor investere mere i den digitale omstilling, i nye teknologier og forretningsmodeller og uddannelse i digitale færdigheder til gavn for vækst og velstand i Danmark.”

Jobs forsvinder og virksomheder skal tage ny tech til sig

I rapporten bliver der også listet de største fremtidige udfordringer op, i forhold til hvis Danmark skal kunne følge med den digitale udvikling. Virksomheder skal være bedre til hurtigt at tage nye teknologier til sig, ellers vil de blive løbet over ende af udenlandske firmaer. Derudover skal den menige danske arbejder affinde sige med, at jobs som vi kender i dag vil forsvinde, og at man derfor skal vænne sig til måtte få flere digitale kompetencer.

En anden udfordring ifølge rapporten er, at samfundet skal kunne rumme de nye digitale forretningsmodeller, og derfor skal den digitale offentlige infrastruktur være “velfungerende”, og kunne sikre ansvarlig håndtering af personfølsomme data.

“Regeringen er optaget af, at Danmark og dansk erhvervsliv skal være med helt fremme i den digitale omstilling. Derfor ser jeg også frem til at modtage anbefalinger fra Det digitale Vækstpanel i den kommende uge og senere i år præsentere regeringens strategi for digital vækst, så vi tager hånd om de digitale udfordringer, og gør digitalisering til en vækstskaber og succeshistorie for vores samfund og vores virksomhede og borgere,” siger Brian Mikkelsen.

I efteråret 2017 vil der blive fremlagt en strategi for, hvordan Danmark skal være med i fremtidens digitale verden.

Du kan læse rapporten her.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY