Open Entrepreneurship er bindeleddet mellem forskerne og erhvervslivet

Helle Nielsen-Elgaard, Head of Innovation, Open Entrepreneurship. Kredit: Mikal Schlosser.
@Redaktionen

Open Entrepreneurship har siden 2017 matchet forskning og ny teknologi med erfarne iværksættere. Ambitionen er at udklække endnu flere startups, der kan løse de globale udfordringer, vi står overfor.

Open Entrepreneurship har siden 2017 matchet forskning og ny teknologi med erfarne iværksættere. Ambitionen er at udklække endnu flere startups, der kan løse de globale udfordringer, vi står overfor.

This post is also available in: English

Dansk forskning er i verdensklasse. Men den skal forløses i flere startups og kommercielle løsninger til gavn for samfundet.

Det er missionen bag Open Entrepreneurship, et succesfuldt samarbejde mellem alle otte danske universiteter, der siden 2017 har været et bindeled mellem danske forskere og erfarne iværksættere og entreprenører. 

Ambitionen er at understøtte rejsen fra idé til opstart ude på universiteterne. 

”Dansk forskningen er i verdensklasse. Derfor skal vi blive bedre til at få den ud at leve og forløse den i konkrete løsninger, der gør en forskel for samfundet,” fortæller Helle Nielsen-Elgaard, Head of Innovation, Open Entrepreneurship. 

Konkret har Open Entrepreneurship ansat profiler med iværksætterbaggrund på alle universiteter. De er med til både at identificere de kommercielle muligheder, men også arbejde for at styrke forskernes tilgang til kommercialisering gennem kurser, forløb og direkte rådgivning. 

”Det handler om at forstå vilkårene på universiteterne, forskerens sprog og den kommercielle tilgang. Vi skal forbinde interessenter og matche dem tidligt i processen,” forklarer Helle Nielsen-Elgaard 

Mange af Danmarks helt enestående forskningspositioner er inden for såkaldt deep tech, så potentialet for kommercialisering er stort. Men hvis vi skal lykkes med at forløse området, kræver det tålmodighed, vurderer Helle Nielsen-Elgaard.

”Det er ikke noget, der kommer af sig selv. Arbejdet består både i at få investorer til at forstå, at store ting kræver tid, men også i en tålmodig tilgang til at opbygge økosystemet. Vi skal forstå, at forskerne har nøglen til at løse nogle af de store udfordringer, samfundet står overfor i dag.”


Open Entrepreneurships resultater

  • OE har bidraget til etableringen af mere end 120 forskningsbaserede virksomheder. 
  • OE identificerer og hjælper årligt  over 100 nye cases med kommercielt potentiale. 
  • OE har koblet forskere med mere end 150 iværksættere og virksomheder – på et tidligt tidspunkt, så idéer fra forskningen i fællesskab udvikles og modnes til nye virksomheder.
  • OE har involveret +650 forskere i forskellige former for events i regi af OE. 

Fullscreen Mode

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY