You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

På trods af presset marked: Udlejningsstartup rejser stor investeringsrunde

Fra venstre: Morten Aebeloe, Daniel Sand og Kasper Vesth – stifterne af Wedio.
Det hurtigtvoksende online fællesskab for udlejning af professionelt film- og fotoudstyr, Wedio, har sikret sig næsten ti millioner kroner fra bl.a. Founderment og VF Venture.

Selvom kapitalmarkedet ser svært ud for mange, gælder det ikke alle. I hvert fald ikke danske Wedio, der med en onlineplatform for film- og fotoudstyr netop har rejst en stor investeringsrunde.

Investeringen kommer primært fra de to danske venturekapitalfonde, Founderment (ejet af Anders Holch Povlsen) og VF Venture. Derudover har de rejst over 1 mio. DKK gennem en crowdfunding-kampagne gennem platformen Wefunder. Med 3,4 mio. DKK i friske midler bringer det den samlede seed runde op på 9,3 millioner DKK.

”Vores marked har været tænkt som globalt fra dag ét, og derfor har vi indtil nu fokuseret på toplinje-vækst. Vi har nu opbygget et solidt fundament, som gør, at vi med den nye kapital kan vi brede os til flere lande, og samtidig skifte fokus mod vores bundlinje. Målet er at blive profitabel inden for de næste 12 måneder,” forklarer Daniel Sand, medstifter og direktør i Wedio.

Vil udvide i Europa

I dag hjælper Wedio over 100.000 månedlige content creators fra hele Europa med adgang til udstyr og har opnået en gennemsnitlig årlig omsætningsvækst på 180% mellem 2019 og 2022.

Siden Daniel Sand, Kasper Vesth og Morten Aebeloe grundlagde virksomheden i 2018 er det gået stærkt. Nu er planen at udvide sit fællesskab til andre europæiske markeder.

Med den nye kapitalindsprøjtning forventer virksomheden at blive profitabel allerede inden for de næste 12 måneder.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY