You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Pcrypt vil have dig til at droppe din post-it med passwords

@sebastian

Hænger der en post-it med koderne til kontorets forskellige services i bunden af din skærm? Efter 8 år i skuffen er Pcrypt nu klar til at gøre sin kodehusker og dens unikke features til en forretning, der skal gøre netop den post-it overflødig.

Et hurtigt opslag på servicen ”Have I Been Pwned” viser tydeligt, at de store selskaber ikke altid er særligt gode til at passe på min data. Både Adobe, Dropbox, Last.fm, MySpace og Ticketfly har fra 2012 til 2018 alle sammen være udsat for angreb, hvor hackerne er sluppet afsted med min e-mailadresse – og sandsynligvis også koden.

”Have I Been Pwned” et opslagsværk i, hvad vi egentlig godt ved: Du skal ikke bruge det samme kodeord på tværs af services. Men med koder er det bare så bøvlet at gøre det fornuftige.

”Ofte er sikre password managers så topavancerede, at man skal bruge en halv time på at logge ind med dem. Vi forsøger at finde en god balance, hvor det både er nemt og sikker,” siger Amin Durani, som er medstifter af password manageren Pcrypt.

Som udgangspunkt er der ikke noget odiøst i, at Pcrypt har udviklet en password-manager. Men ved at være enklere at bruge, super sikker og tilføje nye features, der ikke har eksisterer før, satser det danske startup på at snuppe en stor del af markedet.

Fra kælder til kommercialisering

Egentlig tegnede Benny Nissen allerede de første skitser til det, der skulle blive Pcrypts infrastruktur, tilbage i 2010. Et skuffeprojekt der blev udviklet, fordi han var lidt af en kryptografi-nørd og selv havde brug for løsningen.

”Ud over teknisk at adskille os på sikkerheden, så har vi en avanceret funktion til deling af koder i teams. I små virksomheder ligger folk en post-it med en kode. Det er meget naturligt, fordi det er nemt, men den skal jo bare misbruges én gang, før det går galt – og det er ikke blevet mindre alvorligt med GDPR,” siger Amin Durani.

I mange år kørte Pcrypt egentlig bare som et sideprojekt, stifterne ikke regnede med at kunne tjene mange penge på. Men i takt med nye features som kode-deling og lokationsbestemt koder, så man eksempelvis kun viser de relevante koder, når man er på virksomhedens adresse, begyndte brugerskaren at vokse organisk.

”Vi indså, at produktet egentlig er så godt, at det faktisk er værdifuldt nok for virksomheder – og de er villige til at betale for det. Det kan rent faktisk blive til en forretning,” fortæller Amin Durani.

Sikkerhedsgodkendt af Alexandra Instituttet

Det var først efter Amin Durani og Raf Andersson i 2015 blev en del af Pcrypt, at produktet for alvor blev taget seriøst.

”Grunden til at vi ikke bare har kastet os ud i markeder er, at vi har fokuseret på at gøre det ordentligt, så vi har infrastrukturen på plads. Bare én fejl er ikke godt at have på sit ry indenfor den her branche,” siger Amin Durani.

Siden er brugerfladen blevet pudset af, så andre end it-kyndige også kan bruge det. Og med en blåstempling af sikkerheden fra Alexandra Instituttet har teamet nu alle afsluttet andre projekter, for at kunne bruge mere tid på Pcrypt, så der efter 8 års udvikling for alvor kan komme tryk på kommercialiseringen.

Danske virksomheder er i første omgang testmarkedet, men med henvendelser fra Holland og Belgien, regner Pcrypt med snart at vokse ud over landets grænser. Pcrypt er ligeledes blevet udvalgt til at deltage på Web Summit i Lissabon til November.

”Vi håber at kunne fremme brugen af den her form for systemer, for det er faktisk ikke mange mennesker, der bruger dem i dag – i stedet bruger de samme koder til det hele. Og ”the bad guys” udvikler sig hele tiden, så der kræves højere og højere sikkerhed, hvis ikke man vil have sin kode opsnappet,” siger Amin Durani.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY