You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Reflectly, AI, kunstig intelligens

Reflectly bruger kunstig intelligens til at skabe værdi i dine tanker

@Michael

Fire aarhusianske iværksættere vil hjælpe dig med at strukturere og reflektere over dine daglige tanker og problemer. De kalder det “verdens første intelligente dagbog”, som kombinerer den klassiske dagbog med kunstig intelligens.

Fire aarhusianske iværksættere har valgt at ryste posen og hellige sig udviklingen af “verdens første intelligente dagbog”. Fra at have drevet eget konsulentbureau med fokus på it-løsninger, satser de fire nu benhårdt på deres nye hjertebarn, Reflectly, som de har finansieret med penge fra deres tidligere forretning.

Reflectly kombinerer den klassiske dagbog med kunstig intelligens. På den måde kan den intelligente dagbog analysere ens nedskrivninger og fremhæve tendenser, som gør det lettere at reflektere.

“Hjernen er noget af det mest komplekse, vi kender til. Den hjælper os med at bearbejde vores omgivelser, løse komplekse regnestykker, udrede arbejdsopgaver og gemme på elskede erindringer. Men med hektiske hverdage fyldt med stressende arbejdsopgaver og deadlines kan det blive svært at holde fokus på, hvad der egentlig skaber værdi. Det er netop dette problem, vi prøver at løse gennem refleksion over dagligdagen,” siger Jacob Harboe Kristensen, der sammen med Aleksander Herforth Rendtslev, Daniel Vestergaard og Jakob Brøgger-Mikkelsen står bag Reflectly.

Samtale med en bot

Helt konkret fungerer Reflectlys dagbog som en samtale. Nedskrivningen af ens tanker sker gennem en samtale med en chatbot, der i første version kun kører gennem Facebook Messenger. Her stiller botten spørgsmål, som skal hjælpe brugeren med at reflektere endnu mere – den kan eksempelvis stille dig spørgsmål baseret på noget, du har skrevet ned tidligere på ugen. Til sidst formateres alle nedskrivningerne automatisk til et dagbogsformat, som man herefter kan tilgå.

“Selve botten kommer til at være, hvor du er. Brugeren får selv mulighed for at vælge, om botten skal kontakte en over Slack, Skype, Messenger, eller hvor end personen normalt kommunikerer. Samtidig visualiseres det hele gennem vores analyse af alt den her data. På den måde får brugeren visualiseret nogle af sine tanker og finder eksempelvis ud af, hvad der gør personen glad eller ked af det,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen.

Stifterne har desuden haft stor fokus på datasikkerheden for deres brugere. Det er kun brugerne og den kunstige intelligens, der får adgang til nedskrivningerne.

Studerende har taget godt imod

Reflectly tester i øjeblikket projektet blandt danske studerende. Her skrev flere end 1.000 sig op for at få tidlig adgang den første måned. Den udvikling er fortsat, og Reflectly oplever nu at mellem 150 og 200 nye dagligt skriver sig op.

Den fremtidige forretningsmodel vil, ifølge Reflectly, tage udgangspunkt i en abonnementsmodel, hvor brugerne betaler en månedlig ydelse for at få adgang til hele systemet og dets features. Senere er det også meningen, at man skal kunne købe bogen i fysisk form.

Smart kapital, hvis nogen kapital

Kapital er ikke noget akut behov for grundlæggerne af Reflectly, der har penge med fra deres tidligere konsulentbureau. Derfor skal en eventuel investor bidrage med meget mere end kapital.

“Der er flere investorer, der har vist interesse for vores projekt. Men mange bliver nok også grebet af det her med kunstig intelligens, som lyder meget spændende. Det er ikke sådan, at vi står og mangler penge. Derfor skal det også være smart kapital, vi skal have ind, hvis det er,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen.

Men det betyder ikke, at ambitionsniveauet er lavt. Som de fleste andre startups drømmer Reflectly også at skalere i fremtiden. Men startuppets fokus er i øjeblikket rettet mod testen i Danmark.

“Det er da klart, at vi efter vores tests i Danmark, også går i gang med at teste i andre lande. Så vi tænker selvfølgelig på at skalere længere ude i fremtiden. Men til at starte med holder vi fokus på at lave et fedt produkt til vores første par tusinde brugere. Altså lave noget, som giver dem værdi. Kommer vi i mål med det, er vi sikre på, at der vil være store muligheder for os i fremtiden,” siger Jakob Brøgger-Mikkelsen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY